Malmö FF:s Johan Wiland gillar träningsläger. Foto: Petter Arvidson
Malmö FF:s Johan Wiland gillar träningsläger.  Foto: Petter Arvidson

Kvällsposten hänger
på Malmö FF till Dubai

Publicerad

I kväll landar MFF i Dubai för tio dagars träningsläger.

Det gör även Kvällsposten – som bevakar varenda steg spelarna tar.

– Jag tycker det är A och O inför en ny säsong att åka på träningsläger, säger Johan Wiland.

Fjolårets femteplats i allsvenskan ska förbättras och svenska cupen ska vinnas för att ge Europa League-kval.

Som en del i uppladdningen inför den kommande säsongen åker Malmö FF i dag till Dubai för tio dagars träningsläger.

– Det är klart det är en tråkig årstid i Sverige och träna fotboll i. Kommer man ut på gräsplaner och får känna på lite sol och värme gör det ju att det är roligare att spela fotboll.

Vid midnatt landar truppen och det gör även Kvällspostens reporter och krönikör Johan Wall.

– Det blir Twitter, blogg, krönikor, artiklar, tv-magasin och liverapporter, säger reportern och krönikören Johan Wall.

Allan Kuhn har varit Malmötränare i drygt två veckor. Tränaren har redan värvat två spelare – och samtidigt öppet berättat om hur 2016 års Malmö FF ska spela.

Nytt spelsystem och nya spelare kräver tid. Och tid har MFF gott om på det långa träningslägret.

– Det är A och O inför en ny säsong. Det betyder mycket för oss. Framför allt när vi har ny tränare och nya spelare kommer. Det är väldigt viktigt för just sammanhållningen. Några dagar att bara vara med varandra, prata och lära känna varandra, säger Johan Wiland.

Förutom de dagliga träningarna är två matcher inplanerade, mot FC Köpenhamn den 5 februari och mot Midtjylland den 9 februari.

– Det är starkt motstånd och även om det är tidigt på säsongen ger de matcherna en bild av hur slagkraftigt årets MFF är, säger Johan Wall.

Med två starka nyförvärv och en spelidé ska mycket sätta sig. Men Allan Kuhn måste också fortsätta visa spelarna vilken tränare han är. Och enligt Johan Wiland har dansken än så länge lyckats bra.

– Han är väldigt entusiastisk tränare. Han är väldigt mycket med på träningarna och vill att vi ska höra honom. Han vill att laget ska vara ett gott gäng och må bra. Än så länge är det bara positiva vibbar, säger målvakten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag