Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvalar till allsvenskan – letar då ny tränare

Jan JönssonFoto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
Pelle OlssonFoto: Jonas Gustafsson / OMBRELLO VIA GETTY IMAGES OMBRELLO

Ett känsligt och kittlande allsvenskt kval väntar in om kort, men enligt uppgifter till SportExpressen så diskuteras tränarframtiden i Halmstad BK.

Trots att nuvarande tränaren Jan Jönsson har ett år kvar på kontraktet så ska förre Djurgårdstränaren Pelle Olsson vara namnet högst upp på listan.

- Vi har ett kval att tänka på, vårt fokus ligger på att vinna matcher, säger klubbchefen Susanne Nilsson.

 

Ladda ner SportExpressens populära app här!

Halmstad slutade på tredje plats i Superettan och nu väntar två avgörande kvalmatcher mot Helsingborgs IF om en plats i allsvenskan 2017.

Ett avancemang är också det som skulle kunna rädda tränarjobbet åt Jan Jönsson.

Enligt uppgifter ska det finnas interna frågetecken och missnöje kring Jönssons ledarskap, inte minst kring det taktiska under den gångna säsongen.

Jönsson kan få ny roll

Därför ska klubben nu ha börjat diskutera ett tränarbyte till nästa säsong och ett av namnen som poppat upp är Pelle Olsson, som under säsongen fick sparken från Djurgårdens IF. Olsson har ett förflutet som spelare i HBK och även om klubbchefen Susanne Nilsson dementerar ryktena om ett tränarbyte så bekräftar hon att det förs samtal med före detta HBK-spelare som i dag är tränare.

- Jag har inte hört talas om detta. Vi har en dialog med tränare som är gamla spelare i Halmstad, men det är inte mer än så.

Pelle Olsson är en gammal spelare som numera är tränare?

- Jag har också hört de här ryktena, men de kommer inte från internt i Halmstad BK, säger Nilsson.

- Jan Jönsson har ett år kvar på sitt kontrakt och vi har inte börjat utvärderingsprocessen ännu. Vi har ett kval att tänka på, vårt fokus ligger på att vinna matcher.

Pelle Olsson säger sig också vara ovetande om uppgifterna:

- Der är inget jag känner till, men Halmstad kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Jag hade en bra tid där som spelare 1986-87.

Uppgifter till SportExpressen säger också att Jan Jönsson kan erbjudas en ny ledarroll i klubben.