Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kristianstads stjärna: "Jag dubblar min lön"

Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Foto: Petter Arvidson

IFK Kristianstads Anton Lindskog, 22, förverkligar pojkdrömmen och gör det stora lyftet när han blir proffs i Bundesligalaget Wetzlar.

– Jag dubblar min lön, säger mittsexan.

Efter mycket hysch-hysch är det nu klart att ännu en guldspelare lämnar IFK Kristianstad.

– Det har varit bestämt ett tag, ungefär en månad. Men jag var tvungen att ljuga och säga att inget var klart, säger Anton Lindskog.

Nu är det officiellt. Wetzlar har bekräftat affären på klubbens hemsida.

– Det känns jättebra. Jag behövde göra något nytt, och jag tror att Wetzlar är rätt klubb att komma till. Det är en dröm att få spela i Tyskland.

Anton började spelare handboll i Näsby och tog steget till IFK Kristianstad redan som 14-åring.

– Jag har bott i Kristianstad hela livet. Det var dags för ett nytt kapitel. Nu flyttar jag utomlands, jag får lära mig ett nytt språk, jag kommer till en ny klubb och en ny tränare. Det ska bli jättekul.

Många visade intresse

Flera klubbar i Tyskland visade intresse för Kristianstads tunge linjekrigare.

– Ja, det var ett par stycken. Jag fick förslag på två, tre andra klubbar i Bundesliga. Men det här kändes som det bästa alternativet.

Varför?

– Wetzlar hörde av sig för ett år sedan. De sa att de ville ha en mittsexa till säsongen 2016/2017. Så de var tidiga med vad de ville.

– Så det har varit en väldigt långvarig kontakt med just Wetzlar. Det var också en av anledningarna till att jag valde att gå dit. De är tydliga med att jag är deras förstaval på den positionen.

Lindskog har bara sett Wetzlar på tv. Men litar fullt ut på sin agent Åke Unger.

– Jag har aldrig gjort sånt här innan, därför vet jag inte riktigt vad man ska göra. Jag har inte varit där men ska åka ner i slutet av januari. Leta boende och kolla någon match.

Har du rådfrågat någon annan än din agent?

– Nej, jag har inte diskuterat det med andra i laget. Jag har pratat mycket med familjen, med mamma och pappa. Men de är inte så mycket till hjälp. De säger bara "gör som du vill".

Anton Lindskog gjorde som han ville – och är glad av flera anledningar.

– Nu kommer jag att tjäna mycket mer. Wetzlar omsätter 28 miljoner, det är ungefär som IFK. Men ändå kan de betala det dubbla i lön, säger han.

Först guld - sen proffs

Vad säger Kristianstad?

– De är glada för min skull. De var nog ganska beredda på det eftersom vi inte riktigt kom överens. De ville förläng med minst två år. Det var inte jag jättesugen på.

– Man kan säga att de visste att jag skulle lämna utan att de visste det, konstaterar Anton.

IFK:s mittsexa avslutar:

– Skönt att allting är klart. Nu kan jag lägga fullt fokus på IFK och spelet här hemma. Så det inte blir som för vissa spelare förra året. De väntade för länge. Då har man det i huvudet.

– Nu kan jag fokusera på att vinna ett nytt guld.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!