Omöjligt uppdrag? Thomas Sivertssons Drott måste ta poäng. Annars är det totalkört i allsvenskan. Foto: PETTER ARVIDSON
Omöjligt uppdrag? Thomas Sivertssons Drott måste ta poäng. Annars är det totalkört i allsvenskan. Foto: PETTER ARVIDSON

Krisen total i Drott – raset fortsätter

Publicerad

Raset fortsätter för anrika Drott.

Efter smällen mot allsvenska jumbon Anderstorp är Halmstadlaget illa ute. 

Nu är risken uppenbar att förra årets elitserielag störtar rakt ner i division 1.

Laget som vann SM-guld 2013 är på väg in i handbollsskuggan.

Krisen är total efter bottennappet i Anderstorps sporthall. Hemmalaget, som inte vunnit en enda match i sin hall den här säsongen, tog bägge poängen (32-28) och har nu satt extra press på Drott.

När det återstår två omgångar av allsvenskan är det bara 13 plusmål som håller Drott på rätt sida av nedre strecket som innebär en kvalchans.

Slutmatcherna mot Tyresö (hemma) och suveräna seriesegrarna OV Helsingborg (borta) avgör framtiden för Drott (just nu på 11 poäng).

Eftersom Tumba (11 poäng) och Anderstorp (10 poäng) – som hotar precis bakom – möts i nästa omgång är läget ytterst prekärt. 

Brödernas kamp avgör 

Oavsett hur den matchen slutar kommer ett av lagen att gå förbi om Drott inte tar minst en poäng mot Tyresö.

Sista seriematchen kan sluta med att OV-tränaren Ulf Sivertsson sparkar ner sin bror, Drott-coachen Thomas Sivertsson, i handbollens källare.

Så ser verkligheten ut för det klassiska laget som har spelat 23 SM-finaler och har elva mästerskapsguld i prisskåpet.

Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag