Kontroversiella förslaget: Tillåt fria slagsmål i SHL

Dennis Everberg vill ha fria slagsmål i SHL.
Foto: OLA WESTERBERG

Huvudtacklingar, knätacklingar och fult spel har uppmärksammats flitigt under SHL-säsongen.

Växjö Lakers Dennis Everberg ser en lösning på problemet.

– Spelare skulle passa sig mera för att göra fula saker på isen om fightingen släpptes fri och tänka efter mera, säger han till nordicbet.com.

Dennis Everberg fostrades i Rögle och flyttade över till NHL inför säsongen 2014/15.

De 70 matcherna med Colorado Avalanche gav erfarenheter både på och utanför isen.

De har Everberg tagit med sig hem till Sverige och Växjö Lakers.

I en intervju med sajten nordicbet.com, inför kvällens bortamatch mot Malmö Redhawks, berättar han bland annat om sitt intresse för politik, om mötet med Sidney Crosby och Peter Forsberg.

- Det var väldigt lärorikt. Man lärde sig mycket nya saker som man nu tagit med sig hem. Colorado är samtidigt ett av de finaste ställena i  världen. Det var också ett speciellt minne att få träffa barndomsidolen Peter Forsberg. Vi möttes och jag sa att till honom att det var väldigt  trevligt att träffas. Han var ju min stora barndomsidol som liten. Jag blev lite starstruck. Varje dag var en cool dag i Colorado, säger Everberg.

Vill ha fria slagsmål

Tiden i NHL gav också insikt i hur hockeyn i Sverige, enligt Everberg, skulle kunna städa bort fult spel.

I mångas ögon kan det vara en kontroversiell åsikt, men Everberg vill släppa slagsmålen fria.

- Det är tufft men fair. Jag säger ja till att släppa fightingen fri i  Sverige. Svensk hockey blir ingen boxningsliga för det. Spelare skulle passa sig mera för att göra fula saker på isen om fightingen släpptes fri och tänka efter mera. Nu har vissa spelare ett syfte att hamna på en highlight genom fult spel utan att ta konsekvenserna av det. Man måste tänka efter i spelet för att förhindra onödiga skador, säger Everberg till nordicbet.com.