Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Komarek vill stanna i SHL

Foto: STEFAN PERSSON
Foto: STEFAN PERSSON

Konstantin Komarek, 24, tvingas lämna Malmö Redhawks. 

Men österrikaren vill stanna i Svensk hockey och har fått intresse från andra SHL-klubbar.  

– Jag kom hit för att stanna och jag vill inte ge mig efter ett år, har han tidigare sagt till Kvällsposten. 

Österrikaren Konstantin Komarek kommer inte spela i Malmötröjan nästa säsong. 

Det står klart efter att klubben meddelat att åtta spelare från den gångna succésäsongen dumpas, däribland Konstantin Komarek. 

När Kvällsposten pratade med stjärnan strax efter semifinalsförlusten mot HV71 var han hoppfull om en fortsättning i Malmö och berättade att hans agent förhandlat med klubben ganska länge. 

– Min agent sköter det. Det har känts bra. Sedan fick jag en skada och det höll upp hela grejen litegrann. Speciellt den skadan är alla klubbar rädd för. Det var ett hinder på vägen. Vi får se, det är business. 

– Jag gillar Malmö och har trivts jättebra men båda parter måste komma överens. 

Samtidigt berättade Konstantin Komarek då att han är helt inställd på att stanna i svensk hockey - och att det finns andra SHL-klubbar som har visat intresse. 

– Ja, det har de gjort men jag kan inte säga vilka. 

– Jag vill och kommer stanna i Sverige. Jag kom hit för att stanna nu och jag vill inte ge mig efter ett år. Jag tycker ändå att jag gjort en ganska bra säsong och jag kan göra det ännu bättre. 

Konstantin Komarek spelade 36 matcher i grundserien med Malmö och stod för sex mål och tio assist innan han ådrog sig en hjärnskakning i månadsskiftet januari/februari. Österrikaren kom sedan tillbaka till semifinalen mot HV71.