Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kolgjini: ”Ser det som ett stort hån mot oss”

Adrian Kolgjini. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/FRANK SORGE IMAGO SPORTFOTODIENST

Travstjärnan Adrian Kolgjini rasar mot att fredagskvällens travtävlingar på Kalmar blev inställda på grund av tät dimma. 

”När alla aktiva ville köra tävlingarna i kväll så ser jag det som ett stort hån mot oss att ändå ställa in.”, skriver han på Twitter. 

Strax innan åtta på fredagskvällen stod det klart att inga av de planerade loppen på Kalmartravet fick köras. 

Anledningen var tät dimma.  

– När man inte kan garantera hästarna och kuskarnas säkerhet måste det sunda förnuftet råda. Då får vi ta det här beslutet tillsammans med veterinärerna, plus mål- och bandomare, säger Kalmartravets vd Magnus Johansson till Barometern

Travstjärnan Adrian Kolgjini är dock allt annat än nöjd med beslutet. 

Någon timme efter beskedet skriver han på Twitter att alla aktiva ville köra och att sikten nere på banan var mer än godkänd. Han frågar sig också vem som ska betala för alla hästar och personal som har fraktats till Kalmar för tävlingarna. 

”Alla aktiva ville köra tävlingarna i kväll så ser jag det som ett stort hån mot oss att ändå ställa in”, skriver han och fortsätter: 

”När dessutom domarna påstår att vi ställer in pga säkerheten blir det bara löjligt. Pratade med domarna 5 min innan beslutet och förklarade att vår sikt där nere var god, men dom tyckte sikten ifrån tornet var för dålig, därav skulle dom ställa in.”

https://twitter.com/AdrianStable/status/1192907991177187328https://twitter.com/AdrianStable/status/1192909833143570433