Janne Pesonen är klar för Växjö Lakers. Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Janne Pesonen är klar för Växjö Lakers. Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

Klart: Växjö värvar finske stjärnforwarden

Publicerad

Den finske forwardsstjärnan Janne Pesonen är klar för Växjö Lakers.

35-åringen blir Växjös sista värvning inför säsongen.

– När jag fick höra att Växjö var intresserade av mig pratade jag med tränaren och insåg att det här passar mig perfekt, säger Pesonen.

Precis som Kvällspostens hockeybloggare Mr Madhawk avslöjat så återvänder Janne Pesonen till SHL. Den 35-årige finske forwarden är klar för Växjö Lakers på ett tvåårskontrakt.

– Jag trivdes verkligen med att spela i SHL, så jag kände att jag ville tillbaka. När jag fick höra att Växjö var intresserade av mig pratade jag med tränaren och insåg att det här passar mig perfekt, säger Janne Pesonen i ett pressmeddelande.

– Därefter var det inget svårt beslut för mig att ta. Växjö är ett topplag som jag verkligen ser fram emot att spela i.

Värvas som center

Janne Pesonen har vunnit den finska ligan fyra gånger, spelat i NHL, AHL och KHL samt vunnit VM-guld 2010/11.

Säsongerna 2014-2016 spelade Pesonen för Skellefteå i SHL. Närmast kommer han från schweiziska NLA-laget Ambrì-Piotta där han gjorde 34 poäng (13+21) den gångna säsongen.

– Janne har till absolut största delen av sin karriär spelat på kanten men under några relativt långa perioder vikarierat som center. Både vi och Janne har tyckt att de här perioderna sett så bra ut att vi i det här läget vill ge det en ordentlig chans på mer permanent basis. Janne är alltså den centern vi har sökt ett tag, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

– Generellt som spelare är Janne egentligen allt du önskar dig, erfaren, proffsig och väldigt allroundskicklig.

Sista pusselbiten

Janne Pesonen är den sista pusselbiten i Växjös truppbygge.

– Vi känner oss i dagsläget väldigt nöjda med den truppen vi har och kommer starta säsongen med befintlig trupp.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag