Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Richard Magyar flyttar till Schweiz

Foto: Krister Andersson

Richard Magyar är klar för FC Aarau. Efter många turer lämnar försvaren Halmstad BK för den schweiziska ligan.

– Det har varit svårt, men jag har bestämt att flytten är bäst för min utveckling. Det betyder ingenting för mina känslor gentemot HBK, säger Magyar på klubbens hemsida.

Turerna har varit många kring Richard Magyar under vintern. Det har pratas såväl Malmö FF som Helsingborgs IF. Men som Kvällsposten skrev i går blir det schweiziska FC Aarau.

I dag blev försvararen helt klar för klubben.

– Det har varit svårt, men jag har bestämt att flytten är bäst för min utveckling. Det betyder ingenting för mina känslor gentemot HBK. De är till och med starkare nu än tidigare. Jag vet att det är många besvikna miner, men jag har gett allt för HBK, säger Magyar till klubbens hemsida.

– Jag har levt för HBK, gett allt på varje match och träning och legat sömnlös många nätter när det varit tungt. Totalt ser jag tillbaka på en fantastisk tid, men jag måste följa hjärtat. Det är tungt, men jag vet att detta är rätt beslut.

Lagkamrat med Djuric

Försvararen har gjort fem säsonger i HBK:s A-trupp. År som gör det känslosamt för Magyar att lämna klubben.

– Jag skulle vilja säga att tiden i HBK har varit helt ovärderlig. Jag har fått minnen här som lever för evigt. Det är svårt att sätta ord på hur mycket HBK har gett mig. Det är en fantastisk förening.

I FC Aarau blir Magyar klubbkamrat med en annan HBK-profil, Dusan Djuric.

Men att lagkaptenen har gjort sin sista match i Halmstad är långt i från säkert. För klubben öppnar han för att han en dag återvänder.

– Absolut. HBK kommer alltid vara ett alternativ. Utan HBK hade jag inte ens haft en karriär, säger Magyar, som kommer att följa HBK.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!