Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Mittfältaren lämnar Kalmar för spel i Turkiet

Foto: JOHANNA LUNDBERG

Jonathan Ring lämnar Kalmar FF efter fyra säsonger.

Den 25-årige mittfältaren presenterades av turkiska Genclerbirligi på annandagen.

– Jag är väldigt glad. Jag har alltid haft en dröm om att spela utomlands och nu går den in vilket känns fantastiskt, säger Ring till Fotbollskanalen.

Kontraktet med Kalmar FF hade löpt ut. Sportchefen Thomas Andersson-Borstam berättade i förra veckan att klubben hoppades på en förlängning och att man erbjudit honom ett nytt avtal.

Men nu står det klart att Jonathan Ring flyttar utomlands i stället. Under måndagseftermiddagen meddelade turkiska Genclerbirligi via sitt twitterkonto att affären är klar. Därmed blir han lagkamrat med bland andra Johannes Hopf, Abdulrahman Khalili och förre MFF-anfallaren Tokelo Rantie.

– Det här är ett väldigt bra steg för mig och jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och ligan. Det känns även tryggt att det redan är två svenskar i laget, säger Ring till sajten.

Ring spelade 28 matcher i allsvenskan den gångna säsongen och gjorde fem mål. Han kom till Kalmar FF 2013 och har tidigare även representerat IFK Värnamo.

"Perfekt för hans utveckling"

Han har skrivit på ett 2,5-årskontrakt med Genclerbirligi som för tillfället placerar sig på tionde plats i den turkiska ligan.

– Jonathan tar ett bra steg till en bra liga. Han har väldigt bra spetskvaliteter och om han fortsätter sin utveckling så kan ha bli en väldigt bra spelare i Turkiet. Det har varit en hel del lag som har velat skriva kontrakt med Jonathan. Han tycker att det här steget är perfekt för sin utveckling, kommenterar hans agent Hasan Cetinkaya.

Kvällsposten har sökt Jonathan Ring.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!