Foto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin

Klart: Marta har skrivit på för - FC Rosengård

Publicerad

MALMÖ/STOCKHOLM. FC Rosengård har värvat den brasilianska fotbollsspelaren Marta Vieira da Silva.

Stjärnan blev presenterad på en presskonferens i dag.

– Jag är så glad att jag fått chansen att spela i Sverige, säger Marta.

Serieledarna FC Rosengård har visat framfötterna på transfermarknaden. Inför sitt Champions League-äventyr har man värvat in brasilianska Marta, som har skrivit på ett sex månaders kontrakt med ytterligare ett års option.

"En spelare i världsklass"

– Vi förstärker med en spelare i världsklass, sa klubbdirektören Klas Tjebbes på dagens presskonferens.

– Vi sökte en anfallsspelare och är mycket stolta över att kunna presentera en av världens bästa. Hon vill fortsätta sina karriär i detta land.

Marta kommer närmast från Tyresö, som tidigare i år gick i konkurs. Och hon är själv nöjd över att få stanna kvar i damallsvenskan.

– Jag är så glad att jag fått chansen att spela i Sverige, säger hon.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag