Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Malmö FF säljer Vidar Örn Kjartansson

Vidar Örn Kjartansson
Foto: Christer Thorell/Ibl / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Nu är det klart.

Malmö FF säljer allsvenskans skytteligaledare Vidar Örn Kjartansson till israeliska Maccabi Tel Aviv.

Affären bekräftas på den israeliska klubbens hemsida.

Enligt uppgift får MFF drygt 30 miljoner kronor för 26-åringen.

– Det här är en storklubb, säger Kjartansson till klubbens hemsida.

Under måndagen rapporterade såväl isländska som israeliska medier att Vidar Örn Kjartansson var på väg bort från Malmö FF.

På måndagskvällen började dessutom bilder cirkulera på skyttekungen när han anlände i Tel Aviv för att slutföra affären.

Klart: Kjartansson lämnar Malmö FF

Och på tisdagsmorgonen blev allt officiellt.

Vidar Örn Kjartansson är presenterad av Maccabi Tel Aviv på klubbens hemsida, och lämnar därmed Malmö FF efter bara ett halvår i klubben.

– Vidar är en mycket duktig anfallare med en imponerande meritlista. Vi har försökt få hit honom länge, och vi är glada att vi lyckas med det, säger Maccabi Tel Avivs sportchef Jordi Cruyff.

I MFF spelade Kjartansson 20 matcher och gjorde 14 mål i allsvenskan, och toppar med det allsvenskans skytteliga.

– Jag vill tacka alla i Malmö, spelarna och klubbens supportrar. Jag hade en fantastisk tid där. Men nu börjar jag ett nytt kapitel i min karriär, säger anfallaren.

"Varit ett stort intresse"

Strax efter 10-tiden bekräftades övergången även av Malmö FF i ett pressmeddelande.

– Det har varit ett stort intresse för Vidar i sommar och vi har valt att acceptera ett bud från Maccabi Tel Aviv. Vi har många bra spelare i truppen och jag är övertygad om att vi kommer att ha fortsatta framgångar i allsvenskan, säger sportchefen Daniel Andersson.

– Vidar Örn Kjartansson har gjort många mål, vilket var precis det vi hoppades på när vi värvade honom i vintras. Han bidrog mycket på den korta tiden han var här.

Vidar Örn Kjartansson säger i samma pressmeddelande att han räknar med att MFF ändå vinner SM-guld i höst.

– Jag vill tacka alla för min tid i klubben. Det har varit en kort tid men jag har njutit varenda sekund. Malmö FF är en fantastisk klubb och jag kommer alltid komma ihåg min tid här. Jag är helt säker på att killarna kommer att avsluta säsongen med ett SM-guld. Tack för allt!