Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Klart Kristianstad ska ha lag i hockeyallsvenskan"

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

IK Pantern kastas ur hockeyallsvenskan på grund av dålig ekonomi.

Det öppnar dörrarna för Kristianstads IK.

– Som jag ser det är det klart att Kristianstad ska ha ett lag i hockeyallsvenskan, säger lagets tränare, den förre MIF-ikonen, Mats Lusth.

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd har beslutat att IK Pantern flyttas ned från Hockeyallsvenskan. Står beslutet fast övertar Kristianstads IK lagets plats. Kristianstad slutade efter stor dramatik trea i det hockeyallsvenska kvalet i fjol

När Kvällsposten når Kristianstadstränaren Mats Lusth är han i Mora på semester.

– Ska man följa reglerna så ska ju vi ha den platsen, om det nu är så, säger han och fortsätter:

– Jag måste sätta mig in i exakt vad det är som hänt, och om det nu nu är som så att vi ska ha den platsen. Skulle det bli så är det självklart väldigt roligt för oss. Vi var ju uppe i två och en halv minut när Huddinge kvitterade i Troja. Det kan bli häftigt.

"Inte samma förutsättningar"

Känner du att ni skulle vara redo för hockeyallsvenskan?

– Nu får vi ju inte samma förutsättningar som de andra lagen i och med att vi får veta det så sent. Men Kristianstad ska absolut ha ett lag i hockeyallsvenskan.

Kravet från Licensnämnden var att IK Pantern senast den 31 maj skulle lämna in en komplett årsredovisning med revisionsberättelse som kunde visa att kapitalet från förluståret i fjol var återställt. Detta har fortfarande inte inkommit till Svenska Ishockeyförbundet och därför beslutas nu att klubben inte beviljas spel i Hockeyallsvenskan. Pantern har fram till den 5 juli på sig att överklaga beslutet till förbundets appellationsnämnd.