Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Dennis Everberg presenterad i Lakers

Dennis Everberg. Foto: Ronny Johannesson
Foto: David Zalubowski

Dennis Everberg återvänder till Sverige. Forwarden lämnar Colorado Avalanche för spel i Växjö Lakers.

- Det känns jätteskönt att vara klar för Växjö Lakers som har gjort en inspirerande resa till att bli ett topplag i SHL på så kort tid, säger 24-åringen till klubbens hemsida.

 

Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Inför säsongen 2014/2015 lämnade Dennis Everberg Rögle BK för NHL-laget Colorado Avalanche.

Under hans första säsong i Nordamerika blev det 55 matcher i NHL. Men den gångna säsongen blev det mindre speltid i NHL. I stället tillbringade Everberg merparten av säsongen i AHL-laget San Antonio.

– Jag är inte intresserad av att spela i AHL i ett år till. Det kommer inte att göra mig till en bättre spelare och jag vill helt enkelt inte det, har han tidigare sagt till Helsingborgs dagblad.

Vill tillbaka till NHL i framtiden

Nu har svensken bestämt sig för sin nästa destination.

Everberg har skrivit på ett tvåårskontrakt med Växjö Lakers.

- Jag ser mig själv som en skridskostark forward som är bra i spelet runt kassen. Min ambition är att kunna bidra med hårt jobb över hela banan och så klart göra något mål. Förhoppningsvis kan både jag och laget ha en framgångsrik säsong, säger nyförvärvet till sin nya klubbs hemsida.

Dennis Everberg är Växjös sjunde nyförvärv inför nästa säsong. Men varken hans eller Växjös ambition är att Everberg ska bli långvarig i klubben.

– Vår gemensamma ambition är att Dennis skall tillbaka till NHL och det genom riktigt bra utveckling och insatser hos Växjö Lakers, säger klubbens sportchef Henrik Evertsson till Växjös Lakers hemsida.