Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Arnason lämnar Malmö FF

Foto: LUDVIG THUNMAN

Kari Arnason lämnar Malmö FF.

Precis som Kvällsposten tidigare berättat rör det sig om den cypriotiska klubben AC Omonia.

– När Kari kom till MFF satte han direkt en prägel med sitt ledarskap. Han var en viktig faktor till att vi tog oss in i Champions League. Han var också en av de bärande spelarna när vi tog SM-guld 2016. Kári lämnade ett stort avtryck både på och vid sidan av planen, säger sportchefen Daniel Andersson i ett pressmeddelande. 

Den isländske mittbacken värvades från Rotherham inför Champions League-kvalet 2015. Kari Arnason blev omedelbart en stöttepelare när MFF för andra året i rad nådde gruppspelet i CL.

Men Malmö FF:s intresse att förlänga islänningens kontrakt, som går ut efter 2017, har varit svagt. Nu står det klart att mittbacken lämnar Malmö FF, bekräftar klubben i ett pressmeddelande  

Flyttar till Cypern

I slutet av förra veckan besökte Arnason den cypriotiska klubben Omonia – vilket var anledningen till att han inte fanns med i matchtruppen mot Helsingör. 

I ett pressmeddelande berättar nu Malmö FF att mittbacken lämnar Sverige för Cypern. Så här kommenterar sportchef Daniel Andersson övergången. 

– När Kari kom till MFF satte han direkt en prägel med sitt ledarskap. Han var en viktig faktor till att vi tog oss in i Champions League. Han var också en av de bärande spelarna när vi tog SM-guld 2016. Kári lämnade ett stort avtryck både på och vid sidan av planen, säger han i ett pressmeddelande. 

Kari Arnason lämnar direkt, och spelar således inte ut sitt kontrakt. I ett pressmeddelande säger han:

– Jag har haft en bra tid i Malmö FF och det har varit ett nöje att spela för MFF. Jag är stolt över att vi vann SM-guld och att vi spelade gruppspel i Champions League. MFF har riktigt bra supportrar som stöttar och önskar laget framgång vid varje match, så jag vill tacka för att jag fått mycket support. Jag vill även tacka för lyckönskningarna jag  mottagit direkt efter att det blev offentligt att jag framöver skall spela för AC Omonia.

Hade fler alternativ

För isländska fotbolti.net utvecklar Arnason sina känslor efter att ha skrivit på för ett och ett halvt år med Omonia.

– Möjligheten dök upp och av någon anledning tillät Malmö mig att åka. Då fanns det inte mycket annat än att ta chansen.

– Jag blev väldigt förvånad men det är som det är. Sådan är den här världen. Den är konstig i bland och ofta förstår man inte vad det är som pågår. Jag var lagkapten förra året när Markus Rosenberg var skadad och jag är stolt över mina framgångar hos Malmö. Det var en bra tid där och jag har många bra kompisar i laget. Det är som det är. Det fanns fler möjligheter som var spännande. Men i slutet var det den som lockade mest.

Samtidigt avslöjar Arnason att han hade fler alternativ. Hans förra klubb Rotherham var ett.

– Jag övervägde det men det var inte tillräckligt spännande. Det fanns intresse från andra engelska klubbar men du förlänger inte direkt din karriär när du spelar där, även om fotbollen är rolig, säger han till fotbolti.net.

 

Följ Malmö FF i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!