Foto: EMIL LANGVAD/TTFoto: EMIL LANGVAD/TT
 Foto: EMIL LANGVAD/TT
Foto: PETTER ARVIDSONFoto: PETTER ARVIDSON
 Foto: PETTER ARVIDSON

Kim: "Vi gör det för Sibbe"

Publicerad

Ystads IF:s säsong 2016-2017 lever fortfarande.

Nu vill Kim Andersson se krafttag och en ny seger på måndag – inte minst för tränaren Sebastian Seiferts skull.

– Vi ska ge honom ett värdigt avslut, säger Andersson

Underläge 2-0 i matcher och utdömda av experterna. Då reste Kim Andersson och Ystads IF sig och höll liv i kvartsfinalserien mot Lugi.

– Var det någon som trodde något annat? Han är fortfarande Sveriges bästa högernia och en av världens bästa handbollsspelare, säger Lugitränaren Tomas Axnér uppgivet efter att Ystad vunnit med 26-27 i Sparbanken Skåne Arena.

Det var för tredje matchen i rad stor dramatik när Ystads IF reducerade i matchserien mod Lugi.

Andersson var tungan på vågen

Men en sak skilde sig radikalt. Kim Andersson, som stod för en blek prestation i match två, var helt plötsligt i storform.

– Han är grym och har han en bra dag så är han svår att hantera och det hade vi så klart problem med, säger Tomas Axnér.

Själv förklarade Kim Andersson scenförändringen och berättade hur en ordentlig självrannsakan låg bakom torsdagskvällens tio fullträffar.

– Jag tittade på förra matchen fyra gånger, de skotten som jag brände var att Jakob Wickman Modigh täckte, nu kom jag förbi honom.

Om Seifert: "En cliff hanger"

Ystad var piskade att vinna i Lund i går. Inte bara för att förlänga sin egen säsong, men även för tränaren Sebastian Seifert som tidigare deklarerat att det pågående slutspelet blir hans sista med YIF.

– Man kan inte lägga sig ned och dö när man har kniven på strupen, det är de här matcherna som är roliga. Och det är klart att jag själv känner att man går på 120 procent i stället för 99 som det kanske varit i de första två matcherna, säger Andersson.

– Med Sibbe så är det en jäkla cliff hanger. Det är en väldigt god vän till mig och det är klart att det ska bli tråkigt när han lämnar. Därför vill vi vara med så länge som möjligt så att vi får ett värdigt avslut för honom, och Pierre Hammarstrand och de andra spelarna som inte kommer att vara kvar.

Sebastian Seifert och Kim Andersson tillsammans när Andersson presenterades för klubben i mars 2015.Foto: RICKARD NILSSON

Har haft tid att förbereda sig för slutet

Själv var Seifert väldigt nöjd med segern i Lund och att han nu får möjlighet att coacha sitt Ystad i minst en match till

– Skönt att vi äntligen fick lite stolpe in när vi haft stolpe ut i två matcher.

– Jag har haft tid att förbereda mig på att det är de sista matcherna som är i gång, sedan är det klart att jag vill att det ska vara så länge som möjligt. Jag tar bara en match i taget.

I Lund i går var det Kim Andersson som tillsammans med målvakten Anders Persson såg till att Seifert har ytterligare en match att se framemot.

– Kim höjde sig avsevärt, och någonstans hade jag förväntningar på att han skulle göra det. Han rannsakade sig själv, men vi vet ju också om att han om någon vet om hur man reser sig. Det gjorde han igen nu och bar laget på sina axlar. 

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag