Foto: EMIL LANGVAD/TT
 Foto: EMIL LANGVAD/TT

Kim Andersson hjälte när Ystad förlängde matchserien

Publicerad

Lugi hade chansen att på hemmaplan bli första lag att nå semifinal.

Tränaren Sebastian Seifert riskerade coacha Ystads IF för sista gången.

Inget av det hände.

Storstjärnan Kim Andersson var stor segerorganisatör när han med tio mål såg till att gästerna höll matchserien vid liv genom att vinna i Sparbanken Skåne Arena.

– Jag såg om den förra matchen fyra gånger, säger Andersson.

Två möten hade gått Lugis väg. Det hade varit superdramatik båda gångerna med först slutsekundsvändning i Lund och sedan dubbla förlängningar i Ystad arena.

Match tre var inte annorlunda. Ännu en gång skulle kvartsfinalserien mellan Lugi och Ystads IF få en dramatisk upplösning när Lundalaget nu hade möjlighet att avgöra och inför hemmapubliken som första lag ta sig till semifinal.

Ett Lugiavancemang skulle också betyda Ystadstränaren Sebastian Seiferts sista match för sin klubb – han hade redan sedan tidigare gjort klart att årets säsong var den sista med klubben.

Jämnt från start till mål

Hemmalaget hade genom hela den första halvleken varit i förarsätet. Men knappt tre minuter in i andra tog Ystad för första gången i matchen ledningen, 14-13. En ledning de aldrig skulle tappa.

Mycket skulle kretsa kring Kim Andersson. 

När Anders Hallberg reducerade till 15-16 rev han ned Lugispelaren och blev utvisad. Lugi kom ikapp, men aldrig förbi.

Kort senare fortsatte duellen mellan de båda.

Nu var det Hallbergs tur att puckla på Andersson kort efter att stjärnan gjort mål. Andersson tog sig för knät och grinade illa. Hade han skadat sig? Ystadsfansen höll andan.

Andersson hade gjort fem mål i första halvlek och varit den store härföraren.

Men nej, Andersson kunde fortsätta.

Hyllas av båda lagens tränare

Han gjorde ytterligare fem mål i den andra halvleken och såg till att Ystad efter stor dramatik till slut kunde hålla undan och vinna med 26-27.

– Jag vet om att jag inte var bra den senaste matchen, sedan dess har jag sett den matchen fyra gånger. Jag visste vad jag skulle förändra, säger Andersson som hyllas av både sin egen tränare och motståndarnas.

– Var det någon som trodde något annat? Han är fortfarande en av världens bästa spelare, säger Lugis Tomas Axnér.

– Han bar laget på sina axlar, säger Sebastian Seifert.

Resultatet gör att det nu står 2-1 i matcher till Lundalaget och det väntar därmed en fjärde match i Ystads arena på måndag. Lugi får då en ny chans att ta sig till semifinal – och Ystad spelare än en gång för att hålla matchserien vid liv.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag