Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

KHL-stjärnan öppnar för Malmö Redhawks

Foto: MAKSIM BOGODVID

Patrik Hersley kan förstärka Malmö Redhawks till nästa säsong.

Stjärnbacken uppges överväga sina alternativ och medger att Malmö är ett intressant alternativ.

– Det är en duktig spelare som vi skulle vilja ha, inget snack om saken, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i föreningen.

Det är Sydsvenskan som rapporterar att en hemflytt kan bli aktuell för Patrik Hersley till hösten.

Den 30-årige stjärnbacken gick från frysboxen i Jaroslavl till hetluften i St Petersburg tidigare i höstas. Han är inne på sin tredje säsong i KHL och snittar omkring 15 minuters istid per match.

I intervjun med tidningen säger spelaren själv att Malmö är ett intressant alternativ men poängterar samtidigt att han trivs i Ryssland och KHL.

Malmö Redhawks sportchef och vd Patrik Sylvegård berättar för Kvällsposten att Hersley är välkommen den dagen han väljer att flytta hem.

– Han spelar i världens kanske, åtminstone utanför NHL, bästa lag och gör det bra där. Det är en jätteduktig spelare som Malmö givetvis skulle vilja ha, inget snack om saken, säger Patrik Sylvegård och tillägger:

– Men jag vet inte var han är i den processen, han vill nog spela något år till utomlands. Men den dagen han vill komma hem så är han självklart intressant, det är ju ändå en Malmökille.

"Han vet var vi finns"

Patrik Hersley kom fram som junior i Malmö Redhawks i början av 2000-talet. Mellan 2009 och 2011 slog han till med 55 poäng på 98 matcher i Hockeyallsvenskan. 

Sylvegård säger att man har haft kontakt med stjärnbacken men att det förmodligen dröjer ytterligare ett par säsonger innan han eventuellt drar på sig Malmötröjan igen.

– Vi har haft lite dialog, men jag tror som sagt att han har något år kvar utomlands. Vi får se, han vet var vi finns.