Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

KHL nästa för Crowns – förbundet nekar

- Vi har ett dokument där de ger grönt ljus för svenskt deltagande i KHL, säger Anders Svensson.Foto: SKÅNESPORT.SE
Anders Larsson, ordförande i Svenska hockeyförbundet, tillbakavisar dock uppgifterna.Foto: Bildbyrån

KHL-aktuella Crowns kommer i dagarna gå ut med att de har fått klartecken från Svenska ishockeyförbundet.

– Vi har ett dokument där de ger grönt ljus för svenskt deltagande i KHL, säger Anders Svensson.

– Det stämmer inte alls, hävdar förbundets ordförande Anders Larsson.

Det var i helgen som KHL skickade ut ett pressmeddelande angående Crowns eventuella deltagande i den expanderande ligan redan nästa säsong. Bland annat gick det att läsa:

"KHL är redo att överväga möjligheten för den svenska klubben att ansluta sig till ligan om den uppfyller samtliga KHL:s kriterier och kompletterar kandidaturen med stöd från Svenska ishockeyförbundet och också uppfyller Internationella ishockeyförbundets normer."

Nu kan Kvällsposten berätta att Crowns representanter kommer hålla presskonferens på Bosön, Lidingö på fredag förmiddag.

– Vi kommer presentera dokument från alla förbunden, bland annat ett dokument från Svenska förbundet där vi tolkar att de ger grönt ljus för ett svenskt deltagande i KHL, säger Anders Svensson.

I dokumentet ska Svenska hockeyförbundet, enligt källor till Kvällsposten, ha skrivit att ett deltagande i KHL är en fråga för föreningen, det vill säga Crowns, och KHL.

Förbundet nekar

Anders Larsson, ordförande i Svenska hockeyförbundet, tillbakavisar dock uppgifterna:

– Det stämmer inte alls, vi har inte gett något klartecken. De är inte heller medlemmar i hockeyförbundet och vi tar hand om våra medlemmar, säger han och fortsätter:

– Vår uppfattning är att vi har en stark nationell liga och därutöver CHL på klubbnivå. Vi har varit väldigt tydliga med att vi inte tror på KHL-spel på det viset. Utan att ha gjort någon egen undersökning tror jag också att våra supportrar är nöjda med det upplägg vi har idag. Sedan ska man inte stänga dörren för all framtid men på kort sikt.

"Det vill jag inte spekulera om"

Har ni varit i kontakt med ryska förbundet angående Crowns?

– Ja, vi träffas och har ofta kontakt på olika nivåer. Vi har pratat om det, säger Anders Larsson och påpekar:

­– KHL går under ryska förbundet och de följer internationella stadgar. Jag tror att de kommer inhämta synpunkter från oss.

Vad tänker du om KHL:s pressmeddelande?

– Jag konstaterade bara att vi inte har stöttat det.

Kan du se att det blir ett svenskt KHL-deltagande redan till hösten?

– Det vill jag inte ens spekulera om.

Kvällsposten kan också berätta att Crowns just nu ligger i förhandlingar om att få spela matcher i Malmö arena samt Globen/Hovet.