Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

KHK förstärker med spansk stjärnspelare

Spanska landslagsforwarden Claudia de la Pompa Carrera förstärker Karlskronas damlag. Foto: Privat

Herrlaget har nyss tagit klivet upp i SHL. Nu vill Karlskrona hockeyklubb att damlaget gör det samma och har rekryterat in spetskompetens för att komma dit.

Senaste värvningen är Claudia de la Pompa Carrera forward i spanska landslaget.

– Klubben vill att vi förstärker och just nu har vi en dialog om Claudia och två-tre värvningar som klubben ska gå in och stötta, säger damlagets tränare Conny Olausson.

Sedan Karlskronas herrar i våras gick upp i SHL har klubben skruvat upp förväntningarna på sitt damlag. I senaste visionen ger man damerna fem år på sig att ta sig upp i den högsta ligan, Riksserien.

Men för att nå dit måste laget värva flera nya spelare och senaste tillägget till truppen är den 24-åriga spanska landslagsspelaren Claudia de la Pompa Carrera.

– Jag har sett ett par VM-matcher som hon har spelat och sett att hon är en som jobbar hårt framför mål, söker position i anfallszon för att komma till avslut. Hon kommer bli en bra förstärkning till truppen, säger Karlskronas damlagstränare Conny Olausson.

Två VM-silver

Hon är en meriterad ishockeyspelare och kommer närmast från de spanska mästarna SAD Majadahonda i Madrid där hon förra säsongen gjorde 23 poäng på elva matcher.

de la Pompa Carrera har representerat Spaniens landslag i B-VM och fått hem två silvermedaljer. Vid sidan om hockeyn är hon utbildad fitnessinstruktör och personlig tränare.

Karlskronas damlag har under försommaren haft en offensiv rekryteringsplan som följd av klubbens vision om att damlaget ska spela i den högsta divisionen om fem år.

– Klubben vill att vi förstärker och just nu har vi en dialog om Claudia och två-tre värvningar som klubben ska gå in och stötta, säger Conny Olausson och fortsätter:

– Jag har sagt att 2017 då ska vi trycka på knappen och börja hårt. Klubben har resonerat så att herrarna är i SHL, J20 spelar i elit, A-pojkarna spelar i elit. Varför ska då inte damerna vara i högsta ligan?

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!