Kalmar FF har fått en tung start på allsvenskan. På torsdag krävde klubbens ordförande Mattias Rosenlund bättring framöver. Foto: SUVAD MRKONJICKalmar FF har fått en tung start på allsvenskan. På torsdag krävde klubbens ordförande Mattias Rosenlund bättring framöver. Foto: SUVAD MRKONJIC
Kalmar FF har fått en tung start på allsvenskan. På torsdag krävde klubbens ordförande Mattias Rosenlund bättring framöver. Foto: SUVAD MRKONJIC
Förtroendet för Kalmars tränare Peter Swärdh är oförändrat. Foto: SUVAD MRKONJICFörtroendet för Kalmars tränare Peter Swärdh är oförändrat. Foto: SUVAD MRKONJIC
Förtroendet för Kalmars tränare Peter Swärdh är oförändrat. Foto: SUVAD MRKONJIC

KFF:s ordförande i krismöte med spelarna

Publicerad

Kalmar FF har fått en tung start på allsvenskan med bara en poäng och åtta insläppta mål på hemmaplan.

På torsdagen höll klubbens ordförande ett möte med spelartruppen – och hade ett tydlig budskap.

– Kravbilden måste bli bättre, säger ordföranden Mattias Rosenlund till Barometern.

Efter en bra höstsäsong i fjol och med storstjärnan Rasmus Elm kvar i laget siktar Kalmar FF mot toppen av allsvenskan i år.

Men starten på serien har varit blytung. KFF ligger sist med bara en inspelad poäng och hela åtta insläppta mål i de två hemmamatcherna man har spelat mot Elfsborg och Jönköpings Södra.

I den senaste matchen utgick även Rasmus Elm skadad som dras med en fraktur i båtbenet och problem med höften.

Innan Kalmars torsdagsträning dök ordföranden Mattias Rosenlund upp på Guldfågeln Arena för ett möte med spelartruppen om den knackiga starten.

– Jag förstår att att fansen är besvikna på oss. Jag kan inte försvara hur vi beter oss och det får inte hända på allsvensk nivå, vi duckar inte för det, säger Mattias Rosenlund om förlusten mot Jönköping till 24kalmar.se.

Oförändrat förtroende för Swärdh

Enligt KFF-ordföranden så handlade inte mötet om att blanda sig i det taktiska utan om prestationerna. Även om det återstår 27 omgångar och 81 poäng att spela om så vill man se en förändring omgående.

– Det handlar inte om att pilla i det fotbollsmässiga eller taktiken utan om respekten för våra supportrar, sponsorer och att representera Kalmar FF till hundra procent i alla situationer. Det handlar om att fler måste ta ansvar och kliva fram. Kravbilden måste bli bättre, säger Rosenlund till Barometern.

Oförändrat förtroende för Swärdh

Förtroendet för klubbens tränare Peter Swärdh har inte påverkats av den dåliga starten på säsongen.

– Oförändrat. När resultaten inte går med försöker man alltid hitta syndabockar. Klart att Peter har stort ansvar för fotbollsverksamheten men att bara skylla på Peter är en enkel analys. Fler måste kliva fram.

 

Läs mer om allsvenskan i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag