Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

KFF-stjärnan måste sätta skruvar i foten

Foto: Lisa Mattisson Exp

Med Tobias Eriksson borta var en ny mittfältsskada det sista Kalmar FF behövde.
Men Erik Israelssons brutna ben i foten kommer tvinga bort honom länge.
– Jag känner mig förtvivlad och bedrövad, säger han.

Sjukgymnasten Kjell Svensson om skadorna

ERIK ISRAELSSON:

Fraktur på mellanfotsbenet. Beräknas borta i åtta veckor. Sen kommer det dröja innan han är i full träning. Missar troligen hela vårsäsongen.

-

TOBIAS ERIKSSON:

Har ett ligament som brustit i fotleden. Den energiske mittfältaren har opererats men är borta i minst tio veckor. Vårsäsongen är körd.

-

ZLATAN AZINOVIC:

Hälsenan gick av för två veckor sedan. Är opererad men borta väldigt länge. Går just nu gipsad och allt under sex månaders frånvaro är ren bonus.

-

SEBASTIAN ANDERSSON:

Har ett svullet knä som läkarteamet just nu håller på att undersöka. Osäker status, men om allt går vägen borde han vara spelklar i premiären.

-

PAPA DIOUF:

Har knäproblem. Känner att det belastas hårt i tempoväxlingar och i inbromsningar. Vilades i helgen, ska vara spelklar i premiären mot Syrianska.

Det var i matchen mot Djurgården som Erik Israelsson, 24, föll ihop med smärtor. Han har drabbats av Jones fraktur, en typ av stressfraktur på mellanfotsbenet.

En operation väntar och det kan dröja upp till åtta veckor innan han är i full träning igen.

- Men man är inte i fotbollsform efter en så lång skadeperiod. Foten får inte belastas för tidigt, säger sjukgymnasten Kjell Svensson.

Hela vårsäsongen är i fara för mittfältsdirigenten. Han var en av de bästa spelarna på plan i genrepet mot Djurgården innan skadan tvingade av honom. Och det är inte första gången han drabbas.

- Benet gick av på samma ställe som det knäcktes till förra året. Det är jobbigt och skit- tråkigt. Framför allt sen jag gjort läketiden en gång förut, säger han.

Israelsson kommer att opereras i veckan. Denna gång kommer läkarna att sätta in skruvar i foten. Det gjorde de inte förra gången han drabbades.

- Det kommer stabilisera foten så jag inte löper samma risk att slå upp skadan igen.

Bättre om benet gått av

Förra gången han drabbades av skadan så knäckte han till benet och var borta i tre månader. Han hoppas att den här skadeperioden blir kortare.

- Tydligen är det bättre att benet går helt av.

Kalmar har drabbats av flera skador och just nu finns det inte färre än fem namn på skadelistan. Otur tror Kjell Svensson om de flesta skadorna. Men underlaget kan vara en bov.

- Konstgräset sliter mycket mer i utväxlingarna. Flera av spelarna tycker att det är jobbigt.

På lägret i La Manga var nästan alla spelare tillgängliga. Men sen hemkomsten till Kalmar har skadorna dykt upp.

- Det finns ingen forskning på det, men både spelarna och jag som varit med ett tag misstänker konstgräset, säger Svensson.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!