Kevin Marshall stängs av tre matcher varav en omvandlas till böter. Foto: Anders Bjurö
Kevin Marshall stängs av tre matcher varav en omvandlas till böter. Foto: Anders Bjurö

Kevin Marshall stängs av – och tvingas böta

Publicerad

Kevin Marshall stängs av efter slashingen i matchen mot HV 71. Röglebacken tvingas böta och missar två matcher.

– Jag tycker det är ett hårt straff, säger Rögles sportchef Anders Carlsson till klubbenshemsida.

Det var i hemmamatchen mot HV 71 dagen innan nyårsafton som Kevin Marshall tryckte upp sin klubba mellan benen på Erik Christensen.

Backen blev aldrig utvisad men under måndagen straffades han av disciplinnämnden. Marshall stängs av tre matcher varav en omvandlas till böter.

– Det var absolut inte meningen, klubban hamnade där oavsiktligt. Den gled upp längs benen och träffar inte alls speciellt hårt. Spelaren ramlade men reste sig upp direkt när det inte blev någon utvisning, säger han till Rögles hemsida.

Avstängningen betyder att försvararen kommer att missa veckans matcher, Djurgården på torsdag och Karlskrona på lördag.

– Jag tycker det är ett hårt straff men det ligger väl i paritet med hur de dömt för liknande händelser innan, säger Rögles sportchef Anders Carlsson.

Även Almen Bibic missar torsdagens match på grund av avstängning.

Gustav Persson
Gustav Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag