Kenny Jönsson. Foto: LUDVIG THUNMAN / LUDVIG THUNMAN EXPRESSENKenny Jönsson. Foto: LUDVIG THUNMAN / LUDVIG THUNMAN EXPRESSEN
Kenny Jönsson. Foto: LUDVIG THUNMAN / LUDVIG THUNMAN EXPRESSEN
Foto: TOMAS LEPRINCEFoto: TOMAS LEPRINCE
 Foto: TOMAS LEPRINCE
Kenny Jönsson efter OS-guldet 2006 Foto: DANIEL NILSSON / © BILDBYRÅNKenny Jönsson efter OS-guldet 2006 Foto: DANIEL NILSSON / © BILDBYRÅN
Kenny Jönsson efter OS-guldet 2006 Foto: DANIEL NILSSON / © BILDBYRÅN

Kenny Jönsson och hans fru ansöker om skilsmässa

Publicerad

Han har vunnit två OS-guld, ett VM-guld och spelat över 700 NHL-matcher. 

Nu ansöker Kenny Jönsson och hans fru om skilsmässa. 

– Det är inget jag vill men så är det i livet. Vi har växt från varandra och nu är det viktiga att vi fortsätter vara vänner och gör det bästa för barnen, säger han. 

Hockeylegendaren Kenny Jönsson har tillsammans med sin fru skickat in en skilsmässoansökan till Helsingborgs Tingsrätt. Ansökan kom in den 15 juni. 

– Det är inget jag vill men så är det i livet. 

– Vi har växt från varandra och nu är det viktiga att vi fortsätter vara vänner och gör det bästa för barnen, säger han. 

Kenny Jönsson är en av Sveriges mest framgångsrika hockeyspelare genom tiderna. 

På meritlistan finns bland annat två OS-guld, ett VM-guld och totalt över 700 NHL-matcher i Toronto och New York Islanders.  

Dessutom har han blivit invald i New York Islanders Hall of Fame och Rögle har pensionerat hans tröja. 

Efter den aktiva spelarkarriären, som han avslutade efter säsongen 2009, har han bland annat varit assisterande tränare i Rögle, som också är hans moderklubb.  

 

LÄS ÄVEN: Kenny Jönsson: "Jag kommer alltid att vara sjuk" 

Blev akut sjuk under TV-pucken

För snart två år sedan kollapsade Kenny Jönsson i samband med TV-pucken. Den förra storbacken blev akut sjuk och det konstaterades senare att han drabbats av den allvarliga och kroniska tarmsjukdomen Crohns sjukdom

– Jag har fattat i efterhand att jag var mer illa däran än jag själv trodde. Det kunde ha gått åt skogen, sa han då.

I en intervju med TV4 Sport har han också berättat att han aldrig kommer bli frisk från sjukdomen. 

– Jag mår så bra jag kan må. Jag kommer alltid att vara sjuk och jag kommer att få äta lite medicin i resten av mitt liv. Men så länge jag inte ändrar något i mitt liv så går det bra. 

Kenny Jönsson har efter karriären även jobbat som brandman. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag