Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karriären över: "Det var inget svårt beslut"

Foto: Andreas L Eriksson

Helsingborgs målvakt Daniel Andersson lägger handskarna på hyllan efter säsongen.

Efter att ha varit proffs sen 1998 avslöjar 40-åringen för Kvällsposten.se att det får räcka.

– Det var inget svårt beslut, allting har ett slut, säger han.

Efter att ha börjat sin proffskarriär för femton år sedan i Trelleborgs FF har Daniel Andersson spelat 237 matcher i allsvenskan och varit på ett utlandsäventyr i skottland under fem år. Nu är karriären slut.

– Matchen mot Kalmar den 27:e kommer att vara min sista inför hemmafansen, då kommer det nog att slå till, säger Daniel Andersson.

Än så länge känner han inte någon ledsamhet över att han kommer att lämna den aktiva fotbollen som han har hållit på med så länge.

– Det känns okej, jag fyller 41 i december. Man kan inte spela hur länge som helst, säger han.

"Någonting man älskar"

Trots att det nu är slut räknar han med att saknaden efter fotbollen och ledsamheten över att ha lämnat den bakom sig kommer att infinna sig.

– Fotboll är någonting man älskar och har älskat väldigt länge. Det kommer sjunka in senare, men antagligen kommer det spritta lite i benen i vår, säger han.

Han säger att han är lättränad och att han inte vet om det kommer kunna vara aktuellt med en återkomst senare. Detta trots att han har kommit upp i en högre ålder än de flesta aktiva fotbollsspelare.

Äldst någonsin i HIF

– Om man får tro statistikerna i klubben är jag den äldsta aktiva spelaren i HIFs historia. Man får lite gliringar när man är uppe i krysset och pillar bort en boll om att sådant där håller man inte 40-åringar på med. Det handlar om att vara professionell och att ta hand om sin kropp när man kommer upp i åren, säger han.

Efter att ha gått de högsta målvaktstränarutbildningarna i Sverige väntar nu någon form av position inom Helsingborgs organisation, vad det blir vet han ännu inte.

– Vi diskuterar, det handlar om en kombination av olika tjänster, än så länge är det lite oklart, säger han.