Ny torsk för tabelljumbon Karlskrona. Foto: Pic-Agency Sweden
Ny torsk för tabelljumbon Karlskrona. Foto: Pic-Agency Sweden

Karlskrona kunde inte hjälpa Redhawks

Publicerad

Jumbon Karlskrona klarade inte att sno poäng av playoff-jagande Mora.

Till slut 5-2 till erkänt hemmastarka Mora.

- Visst hade det varit bra om Mora tappat poäng, men det är i första hand Oskarshamn som ska tappa poäng i sina matcher eftersom de har plats sju, säger Malmö-tränaren Mats Lusth.

Oskarshamn som är på sjunde och sista playoff-plats är sex poäng före Malmö. Mora är nu tre poäng före, men har en match mer spelad.

– Men i första hand måste vi göra vårt, påpekar Mats Lusth, som på onsdagskvällen möter bottenkrigande Almtuna på bortaplan.

Bra start

Karlskrona svarade för en bra första period. Vann skotten med 12-8 och hade 1-1.

Mikael Zettergren gjorde 1-0 till Mora och Niklas Johansson satte 1-1.

I andra perioden fick Karlskrona det jobbigt värre. Mora vann skotten med 16-5. Tog ledningen med 2-1 genom Johan Alcén.

Karlskronas målvakt Dennis Karlsson som värvades in från Mörrum i "ettan" i sist minuten spelade riktigt bra i andra perioden. Men när Mikael Zettergren satte 3-1 i tredje perioden såg det riktigt tufft ut för Karlskrona.

Hoppet tändes innan ridån föll

Efter 18.08 satte backen Mikael Kurki 3-2 i powerplay och hoppet tändes.

Men när Karlskrona tog ut sin målvakt Dennis Karlsson efter 19.11 i jakten på kvittering kom avgörande 4-2 i tom kasse genom Johan Alcén efter 19.19. Av bara farten sköt också Johan Alcén 5-2 efter 19.44.

23 februari tar Karlskrona emot Oskarshamn. Då kanske Malmö kan få hjälp...

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag