Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karlskrona HK riskerar ny miljonsmäll

Foto: MAGNUS LEJHALL/BILDBYRÅN
Klubbchefen Rolf Lindberg.
Foto: JONAS GUSTAFSSON/BILDBYRÅN

Karlskrona HK är på väg mot en ny miljonsmäll.

Under ett medlemsmöte berättade klubbledningen att prognosen pekar på ett minusresultat på 3,2 miljoner kronor.

– Men vi hoppas kunna justera den siffran rätt rejält fram till årsmötet, säger klubbchefen Rolf Lindberg enligt BLT.

Karlskrona HK har haft en jobbig start på 2017. Klubben har förlorat elva raka matcher i SHL och sparkade i helgen tränaren Pelle Hånberg.

Nyligen framkom det också att SHL-klubben återigen har problem med likviditeten och att man inte klarat av att betala in spelarnas pensionspengar för december.

På tisdagen höll klubben ett medlemsmöte inför drygt 150 personer där man la korten på bordet om ekonomin. Där berättade klubbchefen Rolf Lindberg att prognosen just nu pekar på ett minusresultat på 3,2 miljoner kronor.

KHK har hittills tappat 700 000 kronor mot budget i biljettintäkter och ligger 1,2 miljoner kronor efter i marknadsbudgeten, rapporterar BLT. I de 3,2 miljoner kronorna finns också medräknat den tvist som klubben har med förre tränaren Pelle Hånberg och en annan person i klubben om pensionspengar.

Hoppfull inför nyemission

Rolf Lindberg är ändå hoppfull om att Karlskrona HK ska reda ut läget. De eftersläpande pensionsavsättningarn till spelarna har nu betalats in liksom hallhyra på 805 000 kronor som släpat efter. Med en nyemission hoppas klubben få ett tillskott framöver på fem miljoner kronor.

– Nyemissionen har blivit en seg rackare, jag hade hoppats att vi  skulle ha kommit längre i den frågan. Men om ett par veckor ska allt  kunna vara klart. Totalt kan det bli 7–8 miljoner kronor, säger Lindberg till BLT.

– En  nyemission löser inte alla problem, men den ger oss förutsättningar att  skapa en hållbar ekonomi långsiktigt.


Läs mer om SHL i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.