Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karlskrona föll tungt i slutsekundsdrama

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT

Snacka om slutsekundsdrama! 

Med blott två sekunder kvar av tredje perioden avgjorde Linköping mot Karlskrona. 

– Det känns otroligt jobbigt, säger KHK-tränaren Ove Molin i C more. 

Linköping såg ut att ta snabb revansch på Karlskrona efter fredagens förlust på bortaplan. 

Med drygt sex minuter kvar av tredje perioden gjorde Marcel Muller 2-1 till hemmalaget. 

Men det skulle bli en osannolikt dramatisk avslutning på matchen. 

Först kvitterade KHK:s Alexander Bergström med två minuter från slutet men lyckan blev kortvarig när lagkamraten Morten Madsen drog på sig en utvisning en halv minut senare. 

Mathis Olimb matchhjälte för LHC

Det såg dock ut som att KHK skulle freda sig och rädda poäng men med två (!) sekunder från slutsignalen gjorde Mathis Olimb 3-2 för hemmalaget. 

– Vi är jättenöjda med tre poäng. Sedan är det extra bonus att det avgjordes med två sekunder kvar, det smakade lite extra gott, säger LHC-tränaren Dan Tangnes i C more.  

– Över 60 minuter är vi det klart bättre laget. Vi är spelförande hela matchen. Jag förstår att Karlskrona är frustrerade men det känns ändå rättvist i slutändan.  

"Vi kommer göra bättre matcher"

KHK-tränaren Ove Molin var såklart besviken. 

– Det känns otroligt jobbigt på det sättet vi förlorar på. Vi försvarar oss med näbbar och klor. Vi kanske inte skapar så mycket framåt men vi studsar tillbaka och vi kvitterar igen. Sedan får vi boxplay med två minuter kvar och det avgör tyvärr matchen, säger tränaren till C more. 

– Killarna visar ett otroligt stort krigarhjärta. Vi visar att vi kommer vara att räkna med. Vi kommer göra bättre matcher än det här också, fortsätter han.