Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karlskrona-fansens vackra hyllning till Hånberg

"Vi glömmer dig aldrig", löd hyllningstexten till Pelle Hånberg.
Foto: Cmore
Tidigare KHK-tränaren Pelle Hånberg.
Foto: MAGNUS LEJHALL
Ove Molin har tagit över som huvudtränare i KHK.
Foto: BJÖRN LINDGREN/TT

Sparkad ena dagen. Hyllad nästa.

Under Karlskrona HK:s första match med Ove Molin som huvudtränare valde supportrarna att hylla sparkade Pelle Hånberg med ett avskedstifo.

– Mycket, mycket fint gjort av Karlskronasupportrarna, sa Cmore-kommentatorn Jörgen Larsson.

Samtidigt bröt laget sin tolv matcher långa förlustsvit.

Det var supporterföreningen Blackbugs som under fredagens hemmamatch mot Linköping valde att visa upp ett avskedstifo för den sparkade tränaren Pelle Hånberg. 

Tifot visades under matchintrot bestod av overhead och banderoll. En bild på den förre KHK-tränaren kombinerades med texten "Vi glömmer dig aldrig".

– Mycket, mycket fint gjort, hyllade Cmore-kommentatorn Jörgen Larsson initiativet.

Till för att säga "Hej då"

"Tifot är till för att vi på läktaren ska kunna säga 'Hej då' till Pelle, för att sen hålla fullt fokus på framtiden. Det är alltså inte meningen att detta ska tolkas som någon sorts protest eller liknande mot klubben, vi vill enbart säga hej då”, skriver Blackbugs ordförande Philip Löfgren supporterföreningens hemsida.

"Vi är dig evigt tacksam Pelle Hånberg! Du anar inte hur stor du är för oss! Du är och kommer alltid att vara en hjälte i staun! All lycka i framtiden!", skriver Blackbugs också på sin Facebook-sida.

Vände förlustsvit

Karlskrona kom till spel mot Linköping med tolv raka förluster i bagaget. Dock hade man plusstatistik just mot Linköping den här säsongen. Och så skulle det fortsätta

KHK rivstartade matchen och gjorde 1-0 genom Filip Cruseman redan efter 1.16. Trots att Linköping sedan matchen igenom dominerade sett till skottstatistiken var det hemmalaget som gjorde målen. Johan Holmqvist stod emot och istället kom 2-0 genom Alexander Bergström med knappa åtta minuter kvar av matchen.

Med drygt tre minuter kvar att spela tog Linköping ut målvakten i jakt på reducering och kvittering. Men istället var det Karlskrona som fick chansen punktera matchen. Alexander Bergström gjorde sitt andra mål för kvällen i tom kasse.

Matchen slutade sedan 3-1 efter att Linköping gjort ett tröstmål med sex sekunder kvar av matchen.

Nye huvudtränaren Ove Molin vann sin första seger som huvudtränare i SHL och byggde därmed vidare på den statistik laget har mot Linköping samt bröt den dystra förlustsviten. Efteråt pratades det om en kämpaseger och "en för alla alla för en".

– Det har varit vårt motto hela säsongen, men i dag hittar vi den nyckeln igen. Det var nog ett perfekt sätt att vinna för det här gänget. Grabbarna ska vara stolta, säger Ove Molin till Cmore.

Karlskrona har spelat hem sju av nio möjliga poäng mot Linköping den här säsongen.

Lagen möts igen, nu i Linköping, under lördagen.

– Vi ska nog hitta på något tjuv-och-rackar-spel fram tills dess, säger Molin.