Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kapten Lina Nilsson stannar i Rosengård

Foto: Christer Thorell / All Over Pre
Foto: Carl Sandin

FC Rosengårds kapten och landslagsspelare Lina Nilsson förlänger kontraktet med klubben.

"En viktig pusselbit har fallit på plats i FC Rosengårds långsiktiga satsning", skriver klubben i ett pressmeddelande.

– FC Rosengård är en fantastisk miljö att jobba och utvecklas i och som ger mig möjlighet att ta ännu ett steg i min utveckling och satsning mot OS i Brasilien 2016, säger Nilsson.

Det var på tisdagseftermiddagen som de regerande svenska mästarna förlängde kontraktet med sin landslagsspelare och lagkapten Lina Nilsson, 28. Kontraktet sträcker sig till och med 2017.

– Lina har varit i klubben väldigt länge och är en kulturbärare för FC Rosengård, förklarar sportchef Therese Sjögran och fortsäter:

– Hon är en stöttepelare i laget och en förebild för våra unga spelare.

Sjögran får medhåll av vd:n Klas Tjebbes.

– Vi är väldigt glada över att ha förlängt med Lina. Det här sänder bra signaler både i och utanför laget. Vi vill bygga en bra mix av unga talanger och erfarna toppspelare. Lina är en mycket viktig del i detta lagbygge.

Bara spelat i skånska klubbar

Ystadsfostrade Lina Nilsson har i stort sett spelat i FC Rosengård i genom hela sin karriär. Innan hon kom till Malmö hade hon nämligen olikt många andra stjärnor i laget endast spelat i skånska klubbar.

Resan till Malmö – dit hon anlände 2006 – har gått från IFK Ystad, via IK Pandora och Sjöbo.

– FC Rosengård är en fantastisk miljö att jobba och utvecklas i och som ger mig möjlighet att ta ännu ett steg i min utveckling och satsning mot OS i Brasilien 2016, säger Nilsson.

– Det är en väldigt professionell klubb som jobbar hårt för att långsiktigt vara en stabil toppklubb i Sverige. Och som därmed får spela ute i Europa varje år. Det sporrar och inspirerar, menar Lina Nilsson.

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!