Kaos i Helsingborg - kaptenen har avgått

TURBULENSEN FORTSÄTTER. HIF är en klubb i kris just nu. Inte nog med att klubbdirektören Paul Myllenberg i går abrupt fick lämna sitt jobb. Kvällsposten kan också avslöja att Pär Hansson har avgått som lagkapten - och att Loret Sadiku i tio dagar vägrat träna i protest mot att klubben vägrar sälja honom.
Foto: Johanna Lundberg
Loret Sadiku.
Foto: Nils Jakobsson

Det råder fullt kaos i ekonomiskt och sportsligt krisdrabbade Helsingborgs IF.

Enligt uppgifter till Kvällsposten avgick Pär Hansson som lagkapten under ett lagmöte i går.

Samtidigt har Loret Sadiku gjort klart att han aldrig mer kommer att spela för HIF då han känner sig besviken över att klubben nobbat buden från Malmö FF och turkiska Mersinspor.

Sadiku har inte tränat med laget på tio dagar och befinner sig inte längre i Helsingborg.

Helsingborg har haft en tung vårsäsong i allsvenskan och har brottats med usel ekonomi under en längre tid.

Dessutom kantades förra säsongens höst av interna stridigheter där Rachid Bouaouzan fick sparken efter ett bråk med assisterande tränaren Erik Edman under en träning.

Har blivit värre

Nu kan Kvällsposten avslöja att turbulensen i klubben fortsätter.

Klubbdirektören Paul Myllenberg avgick under gårdagen och enligt uppgifter till Kvällsposten råder nu fullt kaos i klubben.

På ett spelarmöte i går meddelade lagkaptenen Pär Hansson att han inte längre vill vara lagkapten för HIF på grund av all turbulens och kaos som just nu råder.

Dessutom har Loret Sadiku inte tränat med klubben på tio dagar.

Officiellt: Sadiku är sjuk

Den officiella förklaringen har varit att han varit sjuk, men enligt flera av varandra oberoende källor till Kvällsposten har han meddelat HIF att han inte kommer sätta sin fot i klubben igen.

Har åkt till Värnamo

Detta efter att han känner sig djupt besviken över att klubben nobbat buden från först Malmö FF och senast turkiska Mersinspor. Sadiku har lämnat Helsingborg och befinner sig just nu i Värnamo.