Markus Rosenberg ifrågasätter Janne Anderssons och Lars Lagerbäcks landslagsuttagningar. Foto: PETTER ARVIDSONMarkus Rosenberg ifrågasätter Janne Anderssons och Lars Lagerbäcks landslagsuttagningar. Foto: PETTER ARVIDSON
Markus Rosenberg ifrågasätter Janne Anderssons och Lars Lagerbäcks landslagsuttagningar. Foto: PETTER ARVIDSON
Janne Andersson. Foto: KENTA JÖNSSONJanne Andersson. Foto: KENTA JÖNSSON
Janne Andersson. Foto: KENTA JÖNSSON
Lasse Lagerbäck. Foto: LARSEN, HÅKON MOSVOLDLasse Lagerbäck. Foto: LARSEN, HÅKON MOSVOLD
Lasse Lagerbäck. Foto: LARSEN, HÅKON MOSVOLD

"Kan inte hålla honom undan allt för länge"

Publicerad

Ingen Magnus Wolff Eikrem i Lars Lagerbäcks norska landslagstrupp.

Ingen Oscar Lewicki eller Anton Tinnerholm i Janne Anderssons svenska landslagstrupp.

Då ifrågasätts förbundskaptenerna av Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg.

– De måste ha en otroligt stark trupp om inte Magnus är med, säger Rosenberg.

I Malmö FF befarades att sista träningsveckan inför den allsvenska premiären mot IFK Göteborg skulle ske med en rejält bantad trupp på grund av det kommande landslagsuppehållet.

En rejält b-betonad elva var också planerad i träningsmatchen mot AFC Eskilstuna nästa torsdag.

Efter Lars Lagerbäcks norska och Janne Anderssons svenska landslagsuttagning är oron inte lika stor. Ingen allsvensk spelare finns med i den blågula trupp som nästa vecka ska möta Vitryssland – vilket förvånar MFF-kaptenen Markus Rosenberg.

– Både Anton (Tinnerholm) och Oscar (Lewicki) har sett jättefina ut på försäsongen. De har säkert varit aktuella men kanske inte klarat det precis på slutet.

Rosenberg är något överraskad över att varken Tinnerholm eller Lewicki togs ut av Janne Andersson. Han är ännu mer oförstående till att Lars Lagerbäck ratade Magnus Wolff Eirkem.

– Jag kan inte så mycket om norsk fotboll men de måste ju ha en otroligt stark trupp om inte Magnus är med.

"Är lite överraskande"

Förra helgen spelade Malmö FF träningsmatch mot Rosenborg med Lars Lagerbäck på läktaren.

– Då var han (Eikrem) bäst på planen. Det är klart att det är lite överraskande att han inte är med. Fortsätter han gör nu så kan de nog inte hålla honom undan allt för länge.

Trots att Eikrem, Lewicki och Tinnerholm stannar hemma med MFF nästa vecka är truppen försvagad. Franz Brorsson, Pa Konate och Pawel Cibicki ska i väg med U21-landslaget och Yoshimar Yotún ska representera sitt Peru.

– Det är klart att vi vill ha alla kvar men när det går så pass bra för oss så får spelare chansen i landslaget, allt från U21 och upp till de stora landslagen.

– Det är inte optimalt men det är inte så mycket vi kan göra åt det. Vi har en bred trupp. Det blir svårt att få ihop elva mot elva på träningarna kanske men det ska inte vara någon större fara, säger Rosenberg.

 

Läs mer om Malmö FF i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag