Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Kan inte hålla honom undan allt för länge"

Markus Rosenberg ifrågasätter Janne Anderssons och Lars Lagerbäcks landslagsuttagningar.
Foto: PETTER ARVIDSON
Janne Andersson.
Foto: KENTA JÖNSSON
Lasse Lagerbäck.
Foto: LARSEN, HÅKON MOSVOLD

Ingen Magnus Wolff Eikrem i Lars Lagerbäcks norska landslagstrupp.

Ingen Oscar Lewicki eller Anton Tinnerholm i Janne Anderssons svenska landslagstrupp.

Då ifrågasätts förbundskaptenerna av Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg.

– De måste ha en otroligt stark trupp om inte Magnus är med, säger Rosenberg.

I Malmö FF befarades att sista träningsveckan inför den allsvenska premiären mot IFK Göteborg skulle ske med en rejält bantad trupp på grund av det kommande landslagsuppehållet.

En rejält b-betonad elva var också planerad i träningsmatchen mot AFC Eskilstuna nästa torsdag.

Efter Lars Lagerbäcks norska och Janne Anderssons svenska landslagsuttagning är oron inte lika stor. Ingen allsvensk spelare finns med i den blågula trupp som nästa vecka ska möta Vitryssland – vilket förvånar MFF-kaptenen Markus Rosenberg.

– Både Anton (Tinnerholm) och Oscar (Lewicki) har sett jättefina ut på försäsongen. De har säkert varit aktuella men kanske inte klarat det precis på slutet.

Rosenberg är något överraskad över att varken Tinnerholm eller Lewicki togs ut av Janne Andersson. Han är ännu mer oförstående till att Lars Lagerbäck ratade Magnus Wolff Eirkem.

– Jag kan inte så mycket om norsk fotboll men de måste ju ha en otroligt stark trupp om inte Magnus är med.

"Är lite överraskande"

Förra helgen spelade Malmö FF träningsmatch mot Rosenborg med Lars Lagerbäck på läktaren.

– Då var han (Eikrem) bäst på planen. Det är klart att det är lite överraskande att han inte är med. Fortsätter han gör nu så kan de nog inte hålla honom undan allt för länge.

Trots att Eikrem, Lewicki och Tinnerholm stannar hemma med MFF nästa vecka är truppen försvagad. Franz Brorsson, Pa Konate och Pawel Cibicki ska i väg med U21-landslaget och Yoshimar Yotún ska representera sitt Peru.

– Det är klart att vi vill ha alla kvar men när det går så pass bra för oss så får spelare chansen i landslaget, allt från U21 och upp till de stora landslagen.

– Det är inte optimalt men det är inte så mycket vi kan göra åt det. Vi har en bred trupp. Det blir svårt att få ihop elva mot elva på träningarna kanske men det ska inte vara någon större fara, säger Rosenberg.


Läs mer om Malmö FF i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.