Kalmarsponsorn efter förnedringen: "Tjoflöjt"

Publicerad

De flesta Kalmarsupportrar vill nog glömma MFF:s utklassning med 6-0 fortast möjligt. 

Men det finns undantag.  

Sponsorn Ove Petersson reste sig snabbt från förnedringen och spelade in en peppande video till laget på Twitter.  

– Usch i kväll är man schackmatt, vilken förnedring i Malmö. Men vi kommer igen Kalmar, kom igen Kalmar, kom igen Kalmar, tjoflöjt!, avslutar han med knuten näve. 

Kalmar FF hade ingen rolig dag i Malmö under fredagskvällen. 

Först 0-2 i baken och sedan en man utvisad - och så fyra mål till i baken på det. 

De flesta supportrar kunde nog hålla sig för skratt. 

En som var på plats i Malmö var Ove Petersson, privat sponsor till laget. 

– Ja…6-0... Det var inte vad man förväntat sig efter att vi spelat så bra sista matcherna, konstaterar han. 

– 6-0 känns ju. Men vi har Sundsvall borta i nästa match, det är de lagen vi ska vinna över och kanske inte Malmö. 

"Jag försöker se det positivt"

På väg hem från matchen repade han dock mod och spelade mitt i bedrövelsen in en peppande film till laget som han la ut på sitt Twitterkonto, där han sedan tidigare lagt ut filmer efter segrar. Filmen har spridits och engagerat supportrar i både MFF och Kalmar. 

För att vara efter en brakförlust med 0-6 är den väldigt.... positiv. 

–  Jag försöker se det positivt. Vi har ändå satsat och fått nyförärv. Jag hoppas det var en engångsföreteelse. 

– Sedan såg jag att någon skrev på Twitter, i dag lägger Ove inte ut någon film. Då tänkte jag att jag skulle visa även i motgång.   

https://twitter.com/OvePetersson/status/896097750101630977

I filmen säger han: 

"Usch i kväll är man schackmatt, vilken förnedring i Malmö. Men vi kommer igen Kalmar, kom igen Kalmar, kom igen Kalmar, tjoflöjt!"

Har sitt namn på David Elms tröja

Och reaktionerna har bara varit positiva. 

–  Fans, även från Malmö, hoppas att det ska gå bra och att vi ska få stanna kvar. Vi har inget plastgräs och är en klubb som blivit känd i Sverige. 

Ove Petersson är privat sponsor till Kalmar och har sitt namn bland annat på David Elms tröja. Det finns också en skylt på arenan med "Ove". 

Ove Peterssons skylt på Kalmars hemmaarena. Foto: Privat
Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag