Mikael Dyrestam, tidigare i IFK Göteborg. Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅNMikael Dyrestam, tidigare i IFK Göteborg. Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
Mikael Dyrestam, tidigare i IFK Göteborg. Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
Philip Hellquist, tidigare i Djurgården. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSONPhilip Hellquist, tidigare i Djurgården. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON
Philip Hellquist, tidigare i Djurgården. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON

Kalmar FF:s drag: dubbelvärvar

Publicerad

Med bara ett par dagar kvar på transferfönstret dubbelvärvar Kalmar FF.

På en presskonferens presenterade klubben backen Mikael Dyrestam och anfallaren Philip Hellquist.

– Vi har fortsatt vår strategi att spelarna vi plockar in ska ha så kort startsträcka som möjligt, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam.

Kalmar FF fortsätter förstärka truppen i kampen för att undvika nedflyttningsstrid i allsvenskan i höst.

Under onsdagen presenterade klubben sitt femte och sjätte nyförvärv i sommar, backen Mikael Dyrestam och mittfältaren/anfallaren Philip Hellquist.

– Philip är en offensiv spelare som kan spela på alla positioner, mittfältare och även forward. Även Mikael är en flexibel spelare som huserat som både central försvarsspelare och ytterback, säger KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam under presskonferensen.

Mikael Dyrestam spelade i IFK Göteborg 2009-2013. Därefter skrev backen på för norska Ålesund där han spelade i två säsonger. Den senaste säsongen tillhörde den 25-åriga backen holländska NEC Nijmegen. Nu har kontraktet gått ut och då återvände Dyrestam till allsvenskan. Mikael Dyrestam har skrivit på ett kontrakt på 1,5 år med Kalmar FF.

Philip Hellquist spelade i Djurgården fram till 2014. Han kommer närmast från österrikiska Wolfsberger och har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen.

Länge sedan duon spelade match

Både Mikael Dyrestam och Philip Hellquist var i kontakt med sina gamla klubbar innan flytten till Kalmar.

– Göteborg är ens modersklubb så det är klart jag har haft kontakt med dem. Sen är det inte alltid att tajmingen fungerar för deras del samtidigt som jag känner att det här känns riktigt bra också. Thomas har varit på mig innan, inte bara i det fönstret, säger Dyrestam.

– Jag började träna med Djurgården och det är alltid kul att komma tillbaka dit. Sen hörde jag om intresset från Kalmar och tyckte att den rollen kändes rätt för mig, säger Hellquist och fortsätter.

– I Österrike hade jag en forwardsroll där jag fick gå mycket i djupled och jag är en ganska snabb spelare. Jag tror det kommer passa bra in i Kalmar.

Ingen av spelarna har dock spelat match sedan innan sommaren. Dyrestam var även skadad under våren. Båda har hållit igång på egen hand under sommaren och Hellquist tror att det kan gå ganska snabbt att hitta matchform.

– Jag har fått hålla igång med Djurgården nu en vecka så jag tror att jag kommer in i det relativt snabbt.

Kan missa MFF-matchen

Båda spelarna har tränat med KFF, men det är inte säkert att de hinner bli spelklara till fredagens bortamatch mot Malmö FF.

– Länderna där grabbarna varit, Holland och Österrike och även förbunden, ska vara med på noterna. Vi får se. Sen är det också vad tränarna bestämmer. Den frågan lämnar vi öppen till fredag eftermiddag.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag