Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Mittfältaren återvänder till KFF

Kalmar FF uppges vara nära att värva tillbaka mittfältaren Jonathan Ring. Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Jonathan Ring. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Jonathan Ring återvänder till allsvenskan och Kalmar FF redan efter ett halvår i Turkiet.

Mittfältaren hoppas kunna hjälpa nästjumbon i kampen för sin allsvenska status.

– Jag ska göra allt som står i min makt för att hjälpa Kalmar FF att hålla sig kvar i allsvenskan, säger Ring till KFF:s hemsida.

Jonathan Ring var en av Kalmars bästa spelare under fjolårssäsongen med fem mål och två assist. I vintras valde han att testa spel utomlands när hans kontrakt gick ut.

Mittfältaren skrev på för turkiska ligaåttan Genclerbirligi fram till sommaren 2018, men nu återvänder Ring till allsvenskan.

Fotbollskanalen var först att berätta att Ring skulle ha brutit sitt kontrakt med den turkiska klubben där han bara startat två matcher under den andra halvan av säsongen. Såväl Hammarby som Kalmar FF har visat intresse, men valet föll på Rings gamla klubb som är på jakt efter förstärkningar.

Den allsvenska nästjumbon värvar mittfältaren på ett avtal som sträcker sig över resten av säsongen.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka och jag ska göra allt som står i min makt för att hjälpa Kalmar FF att hålla sig kvar i allsvenskan. Det har funnits några andra alternativ att välja på men i det läget Kalmar FF befinner sig i så var det inget svårt val. Jag vill hjälpa till och kriga laget kvar, säger Jonathan Ring.

Kalmar kan presentera ny spelare

KFF:s sportchef Thomas Andersson-Borstam säger så här om värvningen.

– Vi är glada över att Jonathan kommer tillbaka till Kalmar FF. Det är en oerhört bra fotbollsspelare med stora offensiva kvalitéer som vi kommer ha stor nytta av under hösten. Jonathan är inne i föreningen och laget från första dagen vilket är en stor fördel för oss.

Andersson–Borstam flaggar även för att det kan hända mer gällande övergångar i Kalmar FF under de närmaste veckorna.

– Det är tre veckor kvar av fönstret – saker händer och pågår hela tiden både in och ut. För Kalmar FF kan en hel del ske under kommande dagar och veckor. 

Kalmar går nu en kamp mot klockan för att få Ring spelklar till helgens nyckelmatch mot jumbon AFC Eskilstuna. KFF har dock fått klartecken för att brassenyförvärvet Romario Marques Rodrigues är spelklar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!