Marcus Antonsson gjorde Kalmar FF:s enda mål. Foto: Suvad MrkonjicMarcus Antonsson gjorde Kalmar FF:s enda mål. Foto: Suvad Mrkonjic
Marcus Antonsson gjorde Kalmar FF:s enda mål. Foto: Suvad Mrkonjic
KFF-tränaren Peter Swärdh. Foto: Suvad MrkonjicKFF-tränaren Peter Swärdh. Foto: Suvad Mrkonjic
KFF-tränaren Peter Swärdh. Foto: Suvad Mrkonjic

Kalmar FF föll – för andra matchen i rad

Publicerad

Kalmar FF föll för andra matchen i rad i Algarve.

– Vi är ojämna i prestationen, men det förväntar man sig vid den här tiden på säsongen. Det här är två matcher med tufft motstånd som vi kommer att ha nytta av framöver, summerar KFF-tränaren Peter Swärdh.

Kalmar FF har det tungt på försäsongen. Efter förlusten mot Örebro häromdagen föll man för andra matchen i rad när man i Algarve på onsdagen mötte Jablonec.

Lagets enda mål i 2-1-förlusten gjordes av Marcus Antonsson framspelad av Lumala Abdu.

– Vi står för en varierande prestation. Vi startat bra de första 15-20 minuterna men blir sedan för stora och lämnar ytor, vilket gör att de kan ta över, säger tränaren Peter Swärdh.

Byten gjorde susen

Efter 60 minuter gjorde Kalmar sex byten.

– Det gjorde att vi fick ett tydligare djupledsspel vilket Antonsson och Lumala kunde dra nytta av, berättar Swärd.

Kalmar FF hade inför träningslägret i Portugal en rad spelare nedbäddade med feber. Men samtliga har tillfrisknat och har varit i träning under veckan.

– Vi har haft 19 spelare i spel, några som inte kan gå fullt ut, säger Swärdh

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag