Henrik och Jordan Larsson. Foto: Lennart Månsson / Bildbyrån
Henrik och Jordan Larsson.  Foto: Lennart Månsson / Bildbyrån

Jordan: "Sagt att jag får sova i garaget då"

Publicerad

HELSINGBORG. På måndag möts Falkenberg och Helsingborg.

Henrik Larsson, 43, ställs mot Jordan Larsson, 17.

Och hemma hos familjen Larsson har spelet redan börjat.

– Pappa har sagt till mig att jag får sova i garaget om jag gör mål på dem, säger Jordan Larsson, 17, till Kvällsposten.

Med en enda förlust på 14 omgångar och fyra segrar på de senaste fem matcherna har Jordan Larsson och Helsingborgs IF lag allt snack om bottenstriden bakom sig.

En bottenstrid som dock fortfarande är i allra högsta grad levande hemma hos familjen Larsson i Helsingborg då pappa Henriks Falkenberg inför den 28:e omgången ligger just ovanför kvalstrecket, en enda poäng från nedflyttningsplats.

På måndag möts Henriks Falkenberg och Jordan Helsingborg på Falkenberg IP i en match som kan sänka eller rädda FFF.

"Spelar som pappa vill spela"

En match där Jordan Larsson i teorin kan komma att skjuta ut Henrik Larsson ur allsvenskan.

– Det är klart att det är ett konstigt läge att gå ut och möta sin fars lag, men om jag nu får spela så är det inget jag tänker på när matchen väl är i gång. Det är bara att gå ut och köra och spela på som vanligt. Jag kan inte tänka på att det är min farsas lag, säger Jordan som än så länge legat lågt i förhandspratet hemma i det gemensamma hemmet.

– Vi har inte snackat så mycket om det ännu faktiskt. Det kanske blir mer framåt matchen.

Kan du se på Falkenberg att det här är Henriks lag?

– Jag har inte sett dem jättemycket, men på vissa sätt märker jag verkligen att de spelar som pappa vill spela fotboll.

Jordan Larsson säger att han inte kommer att tveka om han får chansen att göra mål mot pappa Henriks Falkenberg.

– Det är klart jag vågar göra mål om jag får chansen. Innerst inne tror jag också att han (Henrik) kan bli lite glad för min skull om jag gör mål, även om det är mot hans lag.

Hur tror du det går för Falkenberg i resten av serien?

– Jag tror absolut att de klarar sig kvar.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag