Fredrik Liverstam. Foto: Jonas Ljungdahl
Fredrik Liverstam. Foto: Jonas Ljungdahl

Jönsson räknar med att behålla Liverstam

Publicerad

Halmstads tränare Jan Jönsson räknar med att behålla Fredrik Liverstam i superettan sedan man nobbat bud på lagkaptenen.

Samtidigt har mittbacken, vars kontrakt går ut till hösten, tackat nej till en förlängning.

– Jag är här och nu, allt det andra får skötas på sidan om, säger Fredrik Liverstam.

I december försökte allsvenska Örebro värva Halmstads lagkapten Fredrik Liverstam.

Men Örebros bud nobbades och efter ÖSK:s värvning av Michael Almebäck nyligen är en övergång inte längre aktuell.

Det svenska transferfönstret är öppet till den sista mars, men i dagsläget ser mittbacken ut att följa med ner i superettan där Halmstad i år siktar på en snabb comeback till allsvenskan och Liverstam är en viktig kugge.

Räknar du med att ni behåller Liverstam i år?

– Ja, det gör jag, säger HBK-tränaren Jan Jönsson inför årets första träningsmatch mot Helsingborg.

"Vill spela så högt som möjligt"

Själv säger 27-åringen att han inte lägger något fokus på annat än fotbollen just nu.

– Det är inget som är skrivet i sten, men nu är jag här i HBK och jag koncentrerar mig bara på HBK. Det som händer det händer, säger Fredrik Liverstam.

– Jag har hela tiden sagt att jag vill spela så högt upp som möjligt. Klart det är surt att åka ner, men blir det spel i superettan får jag köra på det och göra det bästa jag kan vilket jag alltid gör.

Nobbade kontraktsförslag

Fredrik Liverstams framtid i Halmstad på sikt är dock alltjämt osäker. Kontraktet går ut efter säsongen. Han har varit öppen för en förlängning, men nobbade, enligt uppgifter, nyligen ett kontraktsförslag som han ska ha varit besviken på.

– Jag är här och nu, allt det andra får skötas på sidan om. Det är det man har agent till. Jag är här för att spela fotboll, säger Liverstam.

Hur ser du på möjligheten att gå upp i allsvenskan med HBK igen?

– Det ser bra ut här. Jag vet av erfarenhet att superettan är en väldigt tuff serie, det är ingen serie man bara går igenom. Man måste arbeta stenhårt i varje match för att vinna. Framför allt nu när Halmstad kommer ner med allsvensk status kommer alla lagen vilja slå oss, vilket kanske gör att det blir ännu tuffare.

– Det blir ett tufft år men ambitionen är att ta sig upp igen.

Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag