Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jonas Thern har fått jobb i Landskrona

Foto: Nils Jakobsson

Jonas Thern återvänder till svensk elitfotboll.

Den svenska landslagslegendaren ska arbeta med talangutveckling i Landskrona Bois.

Under Jonas Therns ledning producerade lilla Värnamo flera stora talanger och tog steget upp till superettan 2010.

Han bröt med klubben 2011 under uppmärksammade former och har sedan dess lett sin akademi Calcio, skola/fotboll, för ungdomar i Osby.

Men förra hösten såg det ut som att han skulle återgå till tränaryrket när Landskrona Bois hörde av sig.

– Landskrona har frågat mig. Liksom två andra svenska klubbar och ett par utländska. Jag stänger inga dörrar, kommer att diskutera med föreningarna som visar intresse, sa han till Kvällsposten då.

Ska arbeta med talangerna

Nu är han klar för Landskrona - dock inte som huvudtränare.

Thern ska i stället arbeta med talangutveckling i klubben.

"Jonas ska under inledningsvis sex månader göra en total översyn av ungdomsverksamheten och tillsammans med BoIS lägga en plan för hur man ska arbeta med talangutvecklingen på sikt. Ambitionen är att samarbetet därefter ska fortsätta och att Jonas ska ha en viktig roll i klubbensarbete med att fostra och utveckla spelare.", skriver Landskrona på sin hemsida.

Vill satsa ungt

– I våra diskussioner har vi funnit att vi delar samma värderingar om hur man jobbar med talangutveckling för att uppnå bästa resultat. Att satsa på unga talanger och få dem att lyckas hela vägen till A-laget och bidra till sportsliga framgångar för att sedan kanske ta nästa steg i karriären har också varit ett signum för Bois i våra bästa perioder. Vi vill med detta samarbete understryka vilken väg vi vill ta i framtiden och visa hur viktigt vi ser på vår talangutveckling, säger klubbchefen Patrik Johansson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!