Foto: Nils Jakobsson
 Foto: Nils Jakobsson

Jonas Thern har fått jobb i Landskrona

Publicerad

Jonas Thern återvänder till svensk elitfotboll.

Den svenska landslagslegendaren ska arbeta med talangutveckling i Landskrona Bois.

Under Jonas Therns ledning producerade lilla Värnamo flera stora talanger och tog steget upp till superettan 2010.

Han bröt med klubben 2011 under uppmärksammade former och har sedan dess lett sin akademi Calcio, skola/fotboll, för ungdomar i Osby.

Men förra hösten såg det ut som att han skulle återgå till tränaryrket när Landskrona Bois hörde av sig.

– Landskrona har frågat mig. Liksom två andra svenska klubbar och ett par utländska. Jag stänger inga dörrar, kommer att diskutera med föreningarna som visar intresse, sa han till Kvällsposten då.

Ska arbeta med talangerna

Nu är han klar för Landskrona - dock inte som huvudtränare.

Thern ska i stället arbeta med talangutveckling i klubben.

"Jonas ska under inledningsvis sex månader göra en total översyn av ungdomsverksamheten och tillsammans med BoIS lägga en plan för hur man ska arbeta med talangutvecklingen på sikt. Ambitionen är att samarbetet därefter ska fortsätta och att Jonas ska ha en viktig roll i klubbensarbete med att fostra och utveckla spelare.", skriver Landskrona på sin hemsida.

Vill satsa ungt

– I våra diskussioner har vi funnit att vi delar samma värderingar om hur man jobbar med talangutveckling för att uppnå bästa resultat. Att satsa på unga talanger och få dem att lyckas hela vägen till A-laget och bidra till sportsliga framgångar för att sedan kanske ta nästa steg i karriären har också varit ett signum för Bois i våra bästa perioder. Vi vill med detta samarbete understryka vilken väg vi vill ta i framtiden och visa hur viktigt vi ser på vår talangutveckling, säger klubbchefen Patrik Johansson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag