Foto: Erik Ahman
 Foto: Erik Ahman

Johnny Wahlqvist är hypnotiserande stark

Publicerad

Styrkelyftaren Johnny Wahlqvist har hittat ett nytt sätt för att slå rekord.

Han ska hypnotiseras för att nå sin fulla potential.

– Vad jag vet har det aldrig gjorts tidigare, säger Wahlqvist till Ystads allehanda.

Den 10 augusti är det tanken att Wahlqvist ska slå det europarekord i bänkpress han redan har. Just nu ligger det på 357,5 men det ska han slå med råge. Med hjälp av hypnotisören Jimmy Kristensson.

– Han sa att mina muskelceller skulle fyllas med enorm kraft och att jag skulle bli dubbelt så stark, berättar Wahlqvist för YA.

Styrkelyftaren från Simrishamn är väldigt positivt inställd till den något okonventionella metoden och har redan träffat sin hypnotisör vid ett flertal tillfällen. Om kommunen står för notan, vilket Wahlqvist hoppas, kommer rekordförsöket kommer förhoppningsvis gå av stapeln i Korsavadshallen i Simrishamn, annars blir det styrkelyftslokalen i stället.

– Det är så pass stort för Simrishamn. Det kommer ge ett eko över hela världen, säger han till Ystads allehanda.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag