Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johansson bakom Panterns nya seger

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Lagkaptenen visade segervägen.

Panterns Kim Johansson avgjorde då det som bäst behövdes mot nykomlingarna och skrällgänget i Västervik.

– Otroligt skönt. Vi visade ett härligt go då vi kunde avsluta på ett sådant fint sätt med att sätta segermålet i slutminuterna, säger Kim Johanson.

Pantern ledde med 3-0 och såg ut att gå mot en trepoängare.

Men Västervik gick upp till 3-3. Då satte Pantern in poängstöten i den mycket dramatiska fighten.

Axel Wemmenborn fick pucken av Filip Windlert. Det blev en snabb kontring. Axel passade fint till en framstörtande Kim Johansson som tryckte in pucken till 4-3. Tid: 17.12 i tredje perioden.

– Mycket fin passning av Axel. Härlig känsla att se att pucken satt där inne i målet. Vi är ett gäng som  aldrig viker ner oss. Efter 3-0-ledning hade vi satt oss i ett tufft läge. Det skulle ha känts bittert om vi inte hade åkt härifrån utan poäng, säger Kim Johansson.

Pantern fick alltså en mycket bra start i Västervik. Efter 11.07 i första perioden sköt Mattias Persson mycket snyggt 1-0. Fint vinkelskott som satt högt i nättaket förbi rutinerade målvakten Jonas Fransson. Fin framspelning av Sebastian Dyk.

När Oskar Nord från ena kanten satte 2-0 efter 16.41 blev Jonas Fransson totalt lurad av backhandskottet.

I andra perioden kom 3-0 genom Martin Janohls. Han höll sig mycket påpassligt framme då Jonas Fransson släppte till en retur.

I slutet av andra perioden gjorde Västervik ett psykologiskt reduceringsmål till 3-1. Per Gustafsson efter 17.15.

Johansson: "En stor lättnad"

Det gav Västervik energi inför tredje perioden. Victor Öhman fixade 3-2 redan efter 3.24 i tredje perioden. Nytt psykologiskt mål.

Backen Victor Lindman såg till att det blev 3-3 efter 11.15. Västervik var med andra ord rejält med i kampen om poängen.

– Det var en enda stor lättnad att sedan få sätta segerpucken. Som sagt var mycket skönt, påpekar lagkaptenen Kim Johansson.

Trepoängaren betyder att Pantern gick förbi Västervik i tabellen. Ligger på plats fyra med 57 poäng. Samma som trean Tingsryd. Västervik har 55 poäng.

BIK Karlskoga toppar tabellen med 69 poäng, tvåa är Mora med 68.

Tipset är att BIK Karlskoga och Mora kommer att spela allsvensk final och därmed utmana sista laget i SHL om en SHL-plats. I dagsläget är det Rögle.

– Ännu är det många matcher kvar. Med trepoängssystemet går det att klättra snabbt i tabellen, säger Kim Johansson.

Pantern har tio poäng till Oskarshamn som är på plats nio. Alltså inte bland topp åtta i jakten på kvalserien om SHL-spel.

På lördag är det bortamatch i Oskarshamn.

– Vi vann där förra gången. Vi går så klart för tre nya poäng, säger Kim Johansson.