Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johan Andersson aktuell för HBK-flytt

Foto: Anders Hoven, Digitalsport

HALMSTAD. Johan Anderssons kontrakt med Lilleström går ut i vinter.

Nu kan han återförenas med sin förre tränare Jan Jönsson i Halmstad.

– Ja, han kan vara en av spelarna jag har pratat med, säger Jan Jönsson till Kvällsposten.

I onsdags blev det klart att Jan Jönsson blir ny tränare i Halmstads BK efter tio framgångsrika år i Norge.

Jönsson, som har tränat Stabaek, Rosenborg och senast Ålesund, har ett stort kontaktnät i Norge och han har frågat spelare som han har tränat tidigare om de kan tänka sig att flytta med honom till en ny klubb.

En av de spelarna är Johan Andersson i Lilleström, som Jan Jönsson värvade till Stabaek inför guldsäsongen 2008.

Den 31-årige mittfältarens kontrakt med den norska klubben går ut i vinter och Halmstad är på jakt efter offensiva spelare.

Är han en av spelarna du har pratat med?

– Ja, det kan han vara. Det är ju en spelare som jag har haft både i Landskrona och Stabaek, säger Jan Jönsson till Kvällsposten.

Öppnat för att återvända

När Stabaeks ekonomi försämrades flyttade Johan Andersson till Lilleström. Efter tre år i Lilleström kan han nu vara på väg tillbaka till allsvenskan och för att återförenas med Jan Jönsson i Halmstad.

– Han skulle kunna vara aktuell, säger den nye HBK-tränaren.

Johan Andersson sa till Fotbolldirekt.se i oktober att en flytt till Sverige var aktuell efter säsongen.

– Att vända hem och spela i allsvenskan? Det kan absolut vara intressant, sa Johan Andersson.

– Som liga känns den mer intressant nu än den gjorde då. Sedan får vi se hur intresset är därifrån. Jag tycker att jag gjort en bra säsong här, och norska klubbar vet mer vad jag går för. Jag tror att jag kommer ha fler intressenter där än i Sverige.

Träffa spelartruppen

HBK:s klubbchef Fredrik Andersson:

– Vi har pratat om en rad spelare som finns i Norge. Janne känner till dem väldigt väl, han har bra koll både på norska och svenska spelare i Norge, säger Fredrik Andersson.

Under måndagen kommer Jan Jönsson ha ett möte med HBK:s klubbledning och förmodligen träffa spelartruppen för första gången. Därefter kommer man att ta ny fart i arbetet med nästa säsongs trupp.

Halmstad för sedan tidigare diskussioner med Falkenbergs tvillingduo Anton och Calle Wede. Man har också träffat Djurgårdens Philip Hellquist tidigare.