Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Joel Mustonen bakom Örebros bortaseger

Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

ISHOCKEY. Efter en säsongsinledning med skrala resultat och två tränarbyten ser Örebro ut att ha hittat sin väg till framgång.

3-2 efter förlängning borta mot Karlskrona var tredje segern på de fyra senaste matcherna och helt plötsligt är en topp tio-placering inte så långt borta.

Karlskronas inledning av 2017 är ingen uppmuntrande läsning för den som önskar att laget ska vara framgångsrikt i SHL. Inför torsdagskvällens möte med Örebro hade nio matcher resulterat i nio förluster för blekingarnas del.

Det började inte annorlunda den här gången heller. Laget drog på sig en utvisning i offensiv zon och gästerna från Närke använde sitt numerära underläge på bästa sätt då Johan Wiklander snyggt styrde in pucken.

Kurvan pekar uppåt

Örebros formkurva har pekat uppåt på sistone och man har under senare tid lyckats skapa såväl lite skön marginal till kvalstrecket som närmat sig den åtråvärda sista slutspelsplatsen. Matchbilden fortsatte att indikera ännu mer närkontakt. Förhållandevis jämnt, men Örebro var laget som utstrålade det större självförtroendet och skapade de aningen farligare målchanserna.

Gästernas 2-0-mål, när matchklockan nyss hunnit halvvägs, var snyggt. Upprinnelsen handlade om Karlskronaslarv i egen zon men Joel Mustonens fint, som fick ned målvakten Johannes Jönsson innan han lyfte upp pucken i riktning mot nättaket, var läcker att skåda. Mustonen var matchens spelare då han även var arkitekten bakom den fina passningen på Wiklanders klubblad vid första målet.

Kom igen

Karlskrona såg uträknat ut men i mitten av den tredje perioden reducerade Mattias Guter. Dryga minuten senare kom kvitteringen genom Joachim Rohdin och den oväntade scenförändringen var ett faktum.

Matchen var oavgjord efter 60 minuters spel. Joel Mustonen målade sedan igen och såg till att Örebro fick med sig två poäng.

TT