Joacim Eriksson: "Får se vad som händer..."

Foto: Gepa Pictures/ Christian Ort / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: Mikael Fritzon/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Viktor Fasth ser ut att återvända till Växjö Lakers.

Klubben sägs nu leta efter en lösning för att lösa ut Joacim Eriksson från sitt kontrakt - och letar ny klubbadress i KHL åt den 27-årige målvakten.

– Det är inget jag fokuserar på just nu. Min agent sköter allt det där så vi får helt enkelt se vad som händer, säger Eriksson.

Joacim Eriksson hämtades inför den gångna säsongen in till Småland och Växjö efter tre säsonger i Nordamerika och Ryssland.

Med Växjö kom också burväktaren att vinna serien, precis som säsongen 12/13 då han som förstamålvakt var med att vinna såväl grundserien som slutspelet med Skellefteå AIK.

I slutspelet åkte dock seriesegrande Växjö ut överraskande tidigt då laget förlorade med 2-4 i matcher mot tabellåttan Malmö Redhawks - något som kan ha varit Erikssons sista match i Växjö-tröjan.

MrMadhawk har nämligen avslöjat att Viktor Fasth är på väg hem till Sverige och Växjö igen efter flera år utomlands. Klubben letar nu en lösning där en KHL-klubb tar över Erikssons kontrakt till nästa säsong.

– Det är inget jag fokuserar på just nu. Det där sköter min agent sen får vi se vad som händer med Viktor. Just nu har jag fullt fokus på landslaget.

Kommer du att spela i Växjö Lakers kommande säsong?

– Just nu så har jag inga andra planer. Just nu är min plan att spela bra här i landslaget sen när vi får reda på något får vi gå från det.

Viktor Fasth kan inte presenteras av Växjö förrän den 1 maj då KHL:s regler inte tillåter spelare att skriva på för nya arbetsgivare innan dess - men är enligt MrMadhawk redan klar ändå.

Petad i landskampen mot Lettland - snart ansluter NHL-målvakten

Just nu är Eriksson en av tre burväktare i Tre Kronors VM-förberedande landslagstrupp tillsammans med Niklas Svedberg och Viktor Fasth.

En ur den trion kommer dock att försvinna inför VM då Carolina Hurricanes Eddie Läck är klar för VM-spel, och när Tre Kronor i kväll mötte Lettland i Södertälje så var Eriksson placerad på läktaren.

Tre Kronor har kvar tre träningslandskamper innan NHL-målvakten ansluter till laget, och kvällens petning kan vara en fingervisning på att Eriksson är den som kommer att ryka till förmån för Läck.

– Jag tror att jag har stor chans. Det känns bra där ute, men i nuläget försöker jag bara fokusera på varje träning och match. Sen får vi se hur långt det räcker. Jättekul att Eddie är med, jag känner honom sedan tidigare och det ska bli kul att träffa honom.

Vad kommer bli avgörande för vem av er som får följa med till VM?

– Det är jättesvårt att säga. Jag tror att den som håller sig till sin plan bäst kommer att ta platsen.

Är det lätt att motivera sig trots petning och att matcherna inte betyder något?

– Det tycker jag. Det är alltid kul att dra på sig landslagströjan, det brukar aldrig vara något problem. Alltid kul att spela landskamper och alltid en pirrig känsla att bära Tre Kronors tröja.