Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jesper Jansson har klart med nytt jobb

Foto: Tomas Leprince

Helsingborgs IF förre sportchef Jesper Jansson har presenterats som FC Köpenhamns nye chefsscout.

– Vi ser Jesper som ett scoop för FC Köpenhamn. Han är erfaren och mycket kompetent vilket han visade under sin tid i Helsingborg, säger klubbens manager Ståle Solbakken genom FCK:s hemsida.

Jesper Jansson har mellan åren 2008-2015 varit sportchef i Helsingborgs IF och har bland annat varit med och fört klubben till SM-guld 2011. Som spelare noterades Jansson för en landskamp och representerade lag som Öster, AIK, Djurgården, Stabaek, och Genk – och inte mist Helsingborg.

Men nu väntar alltså nya äventyr för Jansson som blir chefsscout i danska storklubben FC Köpenhamn.

– FC Köpenhamn är för mig ett Skandinaviens Real Madrid och därför är det stort för mig att få chansen att arbeta i klubben. Det är ett uppdrag jag ser mycket ödmjukt på och jag kommer att använda den första tiden till att lära känna klubben ordentligt inifrån, därefter ska jag göra allt jag kan för hjälpa till att föra tillbaka Köpenhamn till den absoluta toppen igen, vilket involverar Champions League-spel, säger Jansson till klubben.

Nöjd med värvningen

Managern Ståle Solbakken är mycket nöjd med värvningen.

– Jesper är erfaren och mycket kompetent vilket han visade under sin tid i Helsingborg där han satte ett markant avtryck när han bland annat satte ihop det lag som vann guldet 2011 och gjorde flera bra affärer.

– Vi ser mycket fram emot att låta honom hjälpa FC Köpenhamn med sin stora kunskap, sin insikt och sitt nätverk, och vi tror att han kan ge oss ett stort lyft på området.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!