Jerry Tollbring lämnar Kristianstad för ny liga

Jerry Tollbring lämnar IFK Kristianstad.
Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Jerry Tollbring lämnar IFK Kristianstad.

Efter veckor av rykten bekräftar nu klubben nyheten på sin hemsida. Ny klubbadress blir Rhein Neckar Löwen – som Kristianstad mötte häromdagen.

– Jag har haft några fantastiska år i Kristianstad. Jag har fått spela både EHF-cupen, Champions League och tagit SM-Guld, säger Tollbring.

Övergången till den tyska Bundesligaklubben sker nästa sommar, då kommer Tollbring att ha spelat i Kristianstad i tre år. Det har blivit två SM-guld och debut i svenska landslaget.

– Jag har haft några fantastiska år i Kristianstad. Jag har fått spela både EHF-cupen, Champions League och tagit SM-Guld. Åren i IFK har varit roliga och otroligt lärorika. Förutom det sportsliga så har jag även trivts bra i staden och fått vänner för livet. Jag kommer sakna den fantastiska publiken som alltid stöttat oss, nummer 8 är bland de bästa handbolls-fansen i Europa, säger Tollbring.

Enligt Kristianstads hemsida har "en spelare aldrig förr gått direkt från IFK Kristianstad till en klubb av Rhein Neckar Löwens dignitet".

-Jerrys utveckling de åren han har varit i IFK Kristianstad har varit jättefin. Det är bara att gratulera RNL som får en kanonkille och spelare. Han har många fina år framför sig både på klubb- och landslagsnivå, säger tränare Ola Lindgren.

- Att Jerry går har vi vetat om en tid och det är bara att önska honom lycka till. Han är fortfarande ung och utvecklingsbar men är definitivt mogen att ta detta steg. Att det sedan blir till en så pass bra klubb som RNL är bara roligt. Han är välkommen tillbaka till oss när det blir dags för det, avslutar IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson.