Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jens Gustafsson, 36, lämnar Halmstads BK

Foto: Johanna Lundberg

Jens Gustafsson sparkas av Halmstads BK.

Janne Jönsson tar över och har skrivit på för tre år.

– Jag är mycket förvånad, säger Gustafsson i ett pressmeddelande.

Jens Gustafsson tog över som tränare inför säsongen 2011 och i augusti förra året skrev Jens Gustavfsson ett nytt tvåårskontrakt som band honom till klubben över säsongen 2015.

– Det känns så klart viktigt att föreningen visar det här förtroendet för mig inför den tuffa utmaning vi står inför i höst, sa Jens Gustafsson då.

I år räddade han kvar HBK som slutade på tionde plats i allsvenskan.

I dag ska han alltså, enligt flera källor till Kvällsposten, ha meddelat spelarna att han fått sparken.

Ersättare klar

Halmstad vill först inte kommentera nyheten men lockan 14.00 skickade klubben ut ett pressmeddelande där de bekräftade Kvällspostens avslöjande.

Kvällsposten kunde redan vi lunchtid berätta att Janne Jönsson ersätter Gustafsson och att han skrivit på för tre år. Även det bekräftades i pressmeddelandet.

– Tittar vi på klubbens långsiktiga utveckling känns Janne Jönsson som ett bra namn för oss. Vi gjorde en samlad bedömning av dåtid, nutid och framtid och fastnade för att Janne Jönsson är det bästa valet. Men vi fattade inte be- slutet utan bryderier. Jens har under sina tre och ett halvt år som tränare för Halmstad gjort ett bra jobb med de givna förutsättningarna han fått, säger klubbchefen Fredrik Andersson.

Mittfältaren Antonio Rojas var först med att bekräfta Kvällspostens uppgifter.

– Det är en chock. Jag trodde inte att det skulle hända. Det är jättetråkigt. De flesta tycker jättemycket om Jens, sa Rojas strax efter lunch.

Vad säger du om Janne Jönsson som ny tränare?
– Jag har ingen aning. Jag vet inte hur han är. Just nu tänker jag mest på Jens. Det måste vara tufft för honom att få veta på det sättet. Han skulle hit och träna och sen åkte han hem.
Har ni träffat den nya tränaren?
– Nej, han ska komma hit nästa vecka. Vi vet inget. Inte varför eller så.
Kvällsposten har utan att lyckas sökt Jens Gustafsson för en kommentar. I ett pressmeddelande säger han:

– Jag är stolt över min insats som tränare här och anser att jag gjort ett bra jobb med de resurser som stått till buds. Samtidigt får jag respektera styrelsens beslut att vilja gå vidare med en annan tränare. Sån är fotbollen. Det har varit ett privilegium att representera Halmstads BK och jag önskar dom lycka till i fortsättningen. I övrigt har jag inga kommentarer.