Foto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg

Jens Gustafsson, 36, lämnar Halmstads BK

Publicerad

Jens Gustafsson sparkas av Halmstads BK.

Janne Jönsson tar över och har skrivit på för tre år.

– Jag är mycket förvånad, säger Gustafsson i ett pressmeddelande.

Jens Gustafsson tog över som tränare inför säsongen 2011 och i augusti förra året skrev Jens Gustavfsson ett nytt tvåårskontrakt som band honom till klubben över säsongen 2015.

– Det känns så klart viktigt att föreningen visar det här förtroendet för mig inför den tuffa utmaning vi står inför i höst, sa Jens Gustafsson då.

I år räddade han kvar HBK som slutade på tionde plats i allsvenskan.

I dag ska han alltså, enligt flera källor till Kvällsposten, ha meddelat spelarna att han fått sparken.

Ersättare klar

Halmstad vill först inte kommentera nyheten men lockan 14.00 skickade klubben ut ett pressmeddelande där de bekräftade Kvällspostens avslöjande.

Kvällsposten kunde redan vi lunchtid berätta att Janne Jönsson ersätter Gustafsson och att han skrivit på för tre år. Även det bekräftades i pressmeddelandet.

– Tittar vi på klubbens långsiktiga utveckling känns Janne Jönsson som ett bra namn för oss. Vi gjorde en samlad bedömning av dåtid, nutid och framtid och fastnade för att Janne Jönsson är det bästa valet. Men vi fattade inte be- slutet utan bryderier. Jens har under sina tre och ett halvt år som tränare för Halmstad gjort ett bra jobb med de givna förutsättningarna han fått, säger klubbchefen Fredrik Andersson.

Mittfältaren Antonio Rojas var först med att bekräfta Kvällspostens uppgifter.

– Det är en chock. Jag trodde inte att det skulle hända. Det är jättetråkigt. De flesta tycker jättemycket om Jens, sa Rojas strax efter lunch.

Vad säger du om Janne Jönsson som ny tränare?
– Jag har ingen aning. Jag vet inte hur han är. Just nu tänker jag mest på Jens. Det måste vara tufft för honom att få veta på det sättet. Han skulle hit och träna och sen åkte han hem.
Har ni träffat den nya tränaren?
– Nej, han ska komma hit nästa vecka. Vi vet inget. Inte varför eller så.
Kvällsposten har utan att lyckas sökt Jens Gustafsson för en kommentar. I ett pressmeddelande säger han:

– Jag är stolt över min insats som tränare här och anser att jag gjort ett bra jobb med de resurser som stått till buds. Samtidigt får jag respektera styrelsens beslut att vilja gå vidare med en annan tränare. Sån är fotbollen. Det har varit ett privilegium att representera Halmstads BK och jag önskar dom lycka till i fortsättningen. I övrigt har jag inga kommentarer.

Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag