Ludvig Hallbäck, 17. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅNLudvig Hallbäck, 17. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Ludvig Hallbäck, 17.  Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Jerry Hallbäck. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNJerry Hallbäck. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jerry Hallbäck.  Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Jättetalangen hyllas: ”Gör sitt livs match”

Publicerad

Trots förlusten – allt är inte nattsvart i Ystads IF. 

Jättetalangen Ludvig Hallbäck, 17, hyllas efter sina åtta mål. 

– Jag är ruskigt imponerad. Han gör nog sitt livs match, säger motståndarlagets tränare Mikael Franzén. 

Säsongen är över för Ystad. Laget föll med 25-27 i den femte avgörande kvartsfinalen i Alingsås. 

– Jag känner bara tomhet nu, absolut. En tät match, det är små detaljer som avgör och i dag var det till deras fördel. Det känns tufft. Det är bara att bryta ihop och komma igen, säger tränaren Jerry Hallbäck, som har två år kvar på kontraktet. 

– Jag trivs jättebra. Man andas handboll där nere på ett annat sätt än i en storstad och det är bra förutsättningar för att bedriva elithandbollsverksamhet. 

Sönerna Anton, 22, (tre mål) och Ludvig, 17, (åtta mål) är båda tongivande spelare i laget, och den yngre klev fram när det betydde som mest. 

– Ludvig Hallbäck kommer in här och är född 2000... vi hade väldigt svårt för honom i dag. Det blir en spännande resa att följa, säger Alingsås tränare Mikael Franzén. 

Pappa Jerry:
– En fantastiskt bra insats. Han går in och tar ett jätteansvar, förtjänar speltiden och gör det bra. Han styr upp spelet, är vass i satsningarna och cool i straffskyttet. Under match är han en spelare som alla andra, men det är klart, att jag är hans pappa... sådana saker kan man tänka på i efterhand. 

”Har en spännande trupp” 

Ludvig Hallbäck själv säger:
– Kul att Franzén sa så, men jag hade förstås hellre vunnit matchen. Nu känns det jäkligt tungt. 

Han går andra året på gymnasiet och fyller 18 först i oktober. Kontraktet med Ystad löper till och med 2022. 

– Jag har fått spela mer än förväntat och vill bygga vidare på det. Det känns som att vi har en spännande trupp på gång. Jag vill ta ännu mer ansvar och få mer kontinuitet. 

Säsongen är dock inte över för Ludvig Hallbäck. Till helgen väntar USM steg fem. 

– Jag får hem och slicka såren och ladda om. Det blir svinkul. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag