JAGAR BÄLTE. Hon har redan mästarbältet i WIBF:s lätt weltervikt. På fredag slåss Klara Svensson för att ta silverbältet i WBC i Galati, Rumänien. Foto: Arne Forsell
JAGAR BÄLTE. Hon har redan mästarbältet i WIBF:s lätt weltervikt. På fredag slåss Klara Svensson för att ta silverbältet i WBC i Galati, Rumänien.  Foto: Arne Forsell

Jättepublik väntas se  Svenssons titelfajt

Publicerad

Klara Svensson, 25, är redo för sitt livs största fajt - rent publikmässigt.

– Det kommer vara 5 000 åskådare på fredag kväll. Det blir häftigt, säger Höllvikenboxaren.

Hon har redan boxat hem WIBF:s mästarbälte.

På fredag kväll, i rumänska Galati, kan hon inkassera ett nytt bälte.

– Den här gången gäller det WBC:s silverbälte. WBC är en av de större organisationerna. Om jag vinner den här matchen får jag en chans att gå om det riktiga bältet, säger Klara Svensson.

"Hon är tämligen rutinerad"

Boxaren Svensson ställs mot är Kremena Petrova, Bulgarien. En motståndare som svenskan inte har någon större koll på.

– Hon är tämligen rutinerad, med elva vinster, fyra förluster och en oavgjord. På invägningen brukar jag studera min motståndare. Då får man en liten uppfattning vad hon är för en boxartyp.

– Hon, precis som jag, kommer vara redo för en stenhård fajt. Det här är en match som kan avgöra karriären. Vinnaren får ju gå en match om WBC-titeln. I mina tankar kan jag inte se att jag förlorar....

Hur är formen?

– Den är vass. Jag har legat hela året på träningsläger i Hamburg och sparrat mot killarna där. Jag känner att jag utvecklas hela tiden. Jag blir starkare, rörligare och boxas mer intelligent i ringen.

Klara Svensson har varit i Rumänien sedan i lördags.

– Jag har varit på ett par presskonferenser. Det är stort intresse för galan. Cirka 5 000 åskådare kommer för att titta. Så stor publik har jag aldrig tidigare boxats inför, säger hon.

– Det är naturligtvis bara inspirerande att fajtas inför storpublik. Det sporrar mig ytterligare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag