Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Järdler: "Jag är livrädd för att hamna där igen"

Christian Järdler. Foto: Sanna Dolck

2011 missade Halmstads Christian Järdler halva säsongen på grund av konstant huvudvärk.

Efter två smällar på träningen i veckan är vänsterbacken orolig att problemen är på väg tillbaka.

– Det som är mest oroande är att jag känner igen trycket i huvudet och jag är livrädd för att hamna där igen en lång period, säger Christian Järdler till Kvällsposten.

För andra helgen i rad saknas Christian Järdler i matchtruppen när Halmstad möter Elfsborg borta under lördagen.

Men medan det var av konkurrensskäl mot Syrianska förra helgen är Järdler mer orolig den här gången.

31-åringen avbröt onsdagens träning efter att ha upplevt samma typ av tryckande värk i huvudet som höll honom borta från träning och spel ett halvår 2011.

– Jag fick en boll i huvudet och en smäll i huvudet på samma träning i tisdags. Sen fick jag kraftig huvudvärk på onsdagen och fick gå av. Sedan dess har jag haft ett tryck i huvudet som påminner om det jag hade 2011, berättar Christian Järdler.

– Det är lite oroande.

Problemen härrör troligen från när den dåvarande lagkamraten i Malmö FF, Raoul Kouakou, nickade ihop med Järdler 2006 och bröt backens okben.

– Man kan inte vara hundra procent säker på det, men det tror alla, även läkarna så klart. Innan den smällen hade jag inte några problem med huvudvärk överhuvudtaget.

2011 kom värken krypande kvällstid. Då försökte Järdler träna vidare, men när pulsen gick upp i takt med ansträngningen så ökade trycket i huvudet.

– När jag hade försökt träna för många gånger så blev det konstant och jag hade ont i huvudet nästan dygnet runt hela vintern och våren, minns Järdler.

– Sen släppte det på sommaren efter mycket om och men och många behandlingar. Och sedan dess har jag inte haft några problem.

"Jag är livrädd"

Christian Järdler har fortsatt med sina behandlingar med jämna mellanrum sedan 2011. Nu ska han träffa dem som behandlat honom direkt efter helgen.

– Det kan vara så att det släpper av sig själv redan i morgon, men jag vill vara på den säkra sidan och ta behandlingarna så snabbt jag kan.

Järdler säger också att det känns lite bättre under fredagen och att man inte ska dra för stora växlar redan. Men han erkänner sin oro.

– Det sitter där och gör ont, men det som är mest oroande är att jag känner igen det och jag är livrädd för att hamna där igen en lång period.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!